7 Ιαν 2011

Γλυκό ψυγείου με τα μελομακάρονα & τους κουραμπιέδες των εορτών

 Οι γιορτές πέρασαν και στα περισσότερα σπίτια έχουν περισσέψει κάποια μελομακάρονα και κουραμπιέδες που σίγουρα με το πέρασμα των ημερών έχουν χάσει λίγο από τη φρεσκάδα τους.  Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάξουμε ένα γλυκό ψυγείου με βάση τα εναπομείναντα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες των εορτών; Εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα με τρεις μόνο κινήσεις. Θα χρειαστούμε:
για τη βάση:

20 μελομακάρονα ή κουραμπιέδες, ή μείξη των δύο 
50 γρ.φρέσκο βούτυρο ή βιτάμ
  
για την κρέμα:


για το πασπάλισμα:

καρυδόψιχα 
λίγη κανέλλα σε σκόνη 
2-3 γενναίες κ.σ. μέλι 


Εκτέλεση:
Σε ένα μπώλ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Προσθέτουμε το λυωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και με τη βοήθεια του κουταλιού στρώνουμε ομοιόμορφα τη βάση του.








Εντωμεταξύ, φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στην άνω παραπομπή και την απλώνουμε από πάνω. Τέλος, περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και την κανέλλα. Σκεπάζουμε το πυρέξ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Σε τρεις με τέσσερις ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.



Συμβουλή-Πρόταση:

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι για ένα μεγάλο πυρέξ. Αν τα μελομακάρονα ή οι κουραμπιέδες είναι λιγότεροι τότε είτε μπορούμε να συμπληρώσουμε με τρίμμα μπισκότου είτε να φτιάξουμε τη μισή ποσότητα.
Εναλλακτικά αντί για μέλι και καρυδόψιχα μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγο  σιρόπι σοκολάτας ή λuωμένη κουβερτούρα ή ακόμα και με τρούφα.


Καλή επιτυχία!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...