23 Ιαν 2011

Κορμός Ψυγείου (Μωσαϊκό)


Κορμός σοκολάτας ή αλλιώς κορμός ψυγείου, για κάποιους άλλους λουκάνικο ή σαλάμι σοκολάτας, ακόμα και μωσαϊκό. Όπως και να το πει κανείς πρόκειται για ένα παλιό αλλά αγαπημένο γλυκό, πανεύκολο και πεντανόστιμο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας λικέρ αμαρέτο
5 κουταλιές της σούπας κακάο
1-2 αυγά
200 γραμμάρια βιτάμ
100 γραμμάρια καρύδια
1 φλυτζάνι γάλα

διάφανη μεμβράνη για το τύλιγμα




το φτιάχνουμε ως εξής:

Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπωλ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε έξι κατά προτίμηση κομμάτια και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια. Τα ραντίζουμε με το λικέρ αμαρέτο ( ή κονιάκ ή κάποιο άλλο λικέρ) και με το μισό φλυτζάνι γάλα, τα ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.







Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το λυωμένο βούτυρο και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το υπόλοιπο μισό γάλα και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο ομοιογενές μείγμα. Τώρα, προσθέτουμε τα μπισκότα με το καρύδι και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.





Κόβουμε ένα μέρος διάφανης μεμβράνης ή λαδόκολλας ίση με ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο και ρίχνουμε σιγά σιγά το στέρεο πλέον μείγμα δημιουργώντας ένα μακρόστενο κορμό. Τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες η στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες.







ιδέα:

Αν δε έχουμε ή δεν μας αρέσουν τα καρύδια, μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε ινδική καρύδα. Μπορούμε ακόμα να περιχύσουμε με γλάσο σοκολάτας και να πασπαλίσουμε με λίγη καρύδα η τρούφα.
Επίσης, συνοδεύεται άριστα από μία μπάλα παγωτό βανίλια


Αυτό ήταν όλο. Εύκολα και γρήγορα ένα οικονομικό και υπέροχο γλυκό που διατηρείται για μέρες στην κατάψυξη (αν περισσέψει...) που σίγουρα θα αρέσει και στους πιο απαιτητικούς.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...