9 Ιαν 2011

Πίτσα Πικάντικη

Βραδάκι Κυριακής και ο καλός μου πεινάει. Να σας πω την αλήθεια, αν και έχουν περισσέψει μπιφτέκια από το μεσημέρι θα προτιμήσω να τα φυλάξω για αύριο καθ'ότι ακολουθεί Δευτέρα και με μία αλλαγή στη γαρνιτούρα, από πατάτες φούρνου σε ρύζι με λαχανικά, να δημιουργήσω ένα καινούριο φαγητό. Γι' αυτό λοιπόν λέω να φτιάξω κάτι εύκολο και νόστιμο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Τι λέτε να είναι αυτό; Mα φυσικά μιλάμε για...σπιτική πίτσα!!! Θα χρειαστούμε:


για τη ζύμη:

500 γρ.φαρίνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλυτζάνι ζεστό νερό
1/2 φλυτζάνι  χλιαρό γάλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


για το γαρνίρισμα:

σάλτσα ντομάτας
καπνιστή γαλοπούλα
σουτζούκι Ίμβρου
ντομάτα
πιπεριά πράσινη
ρίγανη
πιπέρι
2-3 σταγόνες τσίλι
2 κουταλιές της σούπας κρασί
τριμμένο τυρί



Εκτέλεση:

 Πρώτα απ' όλα ζεσταίνουμε το νερό. Σε ένα λεκανάκι, ρίχνουμε τη φαρίνα,τη ζάχαρη και το αλάτι δημιουργώντας στο κέντρο ένα κενό. Στη συνέχεια,  προσθέτουμε το λάδι και το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε με το χέρι. Μόλις το μείγμα μας γίνει στέρεο, δημιουργούμε μία μπάλα και αρχίζουμε το ζύμωμα. Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας για μερικά λεπτά. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. 
Εντωμεταξύ, παίρνουμε μία λαμαρίνα στην οποία στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί το οποίο λαδώνουμε ελαφρώς. Αφού καθαρίσουμε το σημείο που θα ανοίξουμε το φύλλο, το αλευρώνουμε  και με τον πλάστη ανοίγουμε το φύλλο μας. 
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το πρώτο υλικό στη βάση για πίτσα που είναι η σάλτσα ντομάτας. Από πάνω ρίχνουμε τη ρίγανη και συνεχίζουμε με τις φέτες ντομάτας στις οποίες τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε τώρα το σουτζούκι και την  καπνιστή γαλοπούλα σε φέτες και την ψιλοκομμένη πιπεριά
Τέλος, ρίχνουμε 3-4 σταγόνες τσίλι, ραντίζουμε με το κρασί και ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί.


Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 25-30 λεπτά. 



Συμβουλή:

Αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις αντί για φαρίνα ή διαφορά είναι ότι θα χρειαστούμε και μαγιά (ξηρή ή νωπή) την οποία αφού την προσθέσουμε στο μείγμα και δημιουργήσουμε τη ζύμη θα πρέπει να  αφήσουμε  την τελευταία να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά. 


Καλή μας όρεξη!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...