29 Μαΐ 2011

Γλυκό ψυγείου με ζελέ

Κυριακή σήμερα και η επίσκεψη στο πατρικό του καλού μου έχει καθιερωθεί πλέον και μαζί με αυτήν και τα απίστευτα καλούδια που μας περιμένουν κάθε φορά δια χειρός της μαμάς του. Σας παρουσιάζω, λοιπόν, ένα άκρως καλοκαιρινό, ελαφρύ και δροσερό μαμαδίστικο γλυκάκι από αυτά που λατρεύουμε όλοι μας.



Υλικά για ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ:

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
2 φακέλους κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 φάκελους φρουί ζελέ
1  κονσέρβα με κομπόστα βερύκοκο ή ροδάκινο

Πάμε να το φτιάξουμε:


Μέσα σε ένα μπωλ ρίχνουμε λίγο γάλα και βουτάμε ένα ένα τα πτι μπερ και στρώνουμε με αυτά την επιφάνεια του πυρέξ.


Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και απλώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω από τα μπισκότα.


Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με μια δεύτερη στρώση απο μπισκότα.Έτσι τώρα έχουμε μία στρώση μπισκότα,μία στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής και μια δεύτερη στρώση από μπισκότα.


Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε σειρές τα βερύκοκα ή τα ροδάκινα κομπόστα και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.

Κατόπιν,ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από το νερό που απαιτείται για την παρασκευή του, με το σιρόπι της κομπόστας.

Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει αρκετά.

Αφού σιγουρευτούμε ότι η κρέμα έχει δέσει, βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και με μία κουτάλα αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζελέ  αργά και όχι απότομα, αλλιώς θα μας διαλύσει την κρέμα και το γλυκό μας δεν θα έχει όμορφη όψη.

Τέλος, τοποθετούμε το πυρέξ και πάλι στο ψυγείο (προτιμείστε ένα από τα χαμηλά ράφια) και το αφήνουμε μέχρι να πήξει καλά το ζελέ και να σταθεροποιηθεί.

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το τσακίζουμε!

ιδέες-προτάσεις: Για το ζελέ προτιμείστε γεύση κεράσι ή φράουλα.Όσο αφορά τα φρούτα, το ροδάκινο  και το βερύκοκο δένουν τέλεια με τις παραπάνω γεύσεις του ζελέ και επίσης μπορείτε να προσθέσετε φρέσκες φράουλες για μια πιο ιδιαίτερη γεύση.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...