5 Μαΐ 2011

Σφολιατίνια με τυρί

Μη μου πείτε ότι δεν έχετε φάει γιατί δεν πρόκειται να το πιστέψω. Τα  σφολιατίνια θα έλεγα ότι είναι σαν εκείνη τη διαφήμιση με τα πατατάκια που κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα. Με ελάχιστα υλικά και χρόνο θα φτιάξουμε αυτό το  πολύ νόστιμο και γρήγορο σνακ που σίγουρα θα αρέσει σε όλους. Θα χρειαστούμε:
υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας
κρόκο αυγού ή λίγο γάλα για το άλειμμα 
τυρί αρεσκείας μας
σουσάμι


τα φτιάχνουμε ως εξής:


Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε καλά καθαρισμένη λεία επιφάνεια.
Με τη βοήθεια του πλάστη  ανοίγουμε λίγο το φύλλο μας και με ένα πινέλο το αλείφουμε με γάλα ή με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό.

Βάζουμε στο μισό μέρος του φύλλου το τριμμένο τυρί (φέτα ή κεφαλοτύρι ή γραβιέρα ή ότι άλλο μας αρέσει) και πατάμε ελαφριά με το χέρι μας  να κολλήσει. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό φύλλο (που δεν έχει τυρί). 

Με ένα μαχαίρι ή με το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες τις οποίες στρίβουμε με τα χέρια μας και τις τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόχαρτο.

Με το πινέλο μας αλείφουμε ξανά με γάλα ή με κροκό αυγού την επιφάνεια τους και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.



ιδέα:  Επίσης, μαζί με το τυρί μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο ζαμπόν.


Φτιάξτε μπόλικα γιατί γίνονται ανάρπαστα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...