3 Μαΐ 2011

Παλμιέ (γαλλικές καρδιές)

Μετά από μια ανυπόφορη μέρα στο γραφείο ήρθε επιτέλους η ώρα να μπω στο μαγικό κόσμο της κουζίνας μου. Με σοκολάτα ή χωρίς τα παλμιέ ή αλλιώς γαλλικές καρδιές αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για το πρωινό ή το απογευματινό μας ρόφημα. Χρειάζονται μόλις 10 λεπτά προετοιμασία και 15 λεπτά ψήσιμο και σίγουρα κάτι λιγότερο από το άθροισμα των δύο για να καταναλωθούν και να εξαφανιστούν από μπροστά μας! Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε. Θα χρειαστούμε:

υλικά: 

2 φύλλα σφολιάτας
ζάχαρη κρυσταλλική (λευκή ή καστανή)
κανέλλα
50 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ.βιτάμ
αμύγδαλα ή φουντούκια ψιλοκομμένα

εκτέλεση:


Απλώνουμε λίγη ζάχαρη πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή σε μία λεία(καθαρισμένη εννοείται)επιφάνεια και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας (ξεπαγώνουμε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες).

Βουτάμε ελαφρώς το πινέλο σε ένα μπωλ με νερό και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια της σφολιάτας.

Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με όση ζάχαρη θέλουμε και  κανέλλα.

Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό και από τις δύο πλευρές(τις μεγαλύτερες) μέχρι να φτάσουν στο κέντρο δημιουργώντας έτσι έναν σφολιατένιο πάπυρο.

Με τη βοήθεια του πινέλου αλείφουμε ελάχιστα και κατά μήκος το εσωτερικό σημείο ένωσης του ''πάπυρου'' για να κολλήσουν οι δύο διπλωμένες πλευρές καλύτερα.

Mε ένα μαχαίρι, κόβουμε σε ίσα μέρη και τα πατάμε ελαφρώς με την παλάμη μας να απλώσουν.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας. 

Τέλος, τοποθετούμε τα παλμιέ σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει  νωρίτερα λαδόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180°C για 15' λεπτά περίπου.


Για τα παλμιέ με επικάλυψη σοκολάτας:

Λυώνουμε την κουβερτούρα  σε μπεν μαρί ή απλά στο φούρνο μικροκυμάτων,προσθέτουμε το λυωμένο βιτάμ και ανακατεύουμε. Βουτάμε τώρα μέσα τη μία άκρη του παλμιέ. 

Τέλος, πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι ή αμύγδαλο και τα αφήνουμε πάνω στο λαδόχαρτο για μερικά λεπτά μέχρι να στεγνώσουν.


Ένα θα σας πω. Όση ώρα γράφω έχω ήδη φάει τέσσερα!
Δοκιμάστε τα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...