18 Μαΐ 2011

Κρουασάν βουτύρου ή γεμιστά

Θυμάστε μια παλιά διαφήμιση που έλεγε ότι ο χρόνος είναι χρήμα στην κουζίνα;  Επειδή λοιπόν η παρασκευή ζύμης σφολιάτας αποτελεί μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία γι'αυτό το λόγο και μόνον εμείς σήμερα θα φτιάξουμε κρουασάν με την καταπληκτική φρέσκια ζύμη σφολιάτας που βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και που προσωπικά φροντίζω πάντα να υπάρχει μέσα στο ψυγείο μου. Πάμε να τα φτιάξουμε:


τα υλικά μας:

2 φύλλα σφολιάτας
λίγο βούτυρο
μαρμελάδα ή κουβερτούρα ή μερέντα για τη γέμιση

κρόκο αυγού ή λιγο γάλα για το άλειμμα


η διαδικασία έχει ως εξής:

Κόβουμε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας σε σχήμα σταυρού έτσι ώστε να σχηματιστούν 4 τετράγωνα κομμάτια και  κάθε επιμέρους κομμάτι σε 2 ίσια τρίγωνα.
Αλείφουμε κάθε τρίγωνο κομμάτι σφολιάτας με λίγο νερό ή βούτυρο και τοποθετούμε μέσα σε αυτό 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου από τη γέμιση που έχουμε επιλέξει(μαρμελάδα, κουβερτούρα, μερέντα).

Αρχίζουμε τώρα  να τυλίγουμε προς τα μέσα από την πιο πλατιά μεριά του τριγώνου  μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή του.
Κατόπιν, πιάνουμε τις άκρες και τις γυρίζουμε προς τα μέσα έτσι ώστε κατά το ψήσιμο να μη φύγει η γέμιση από το εσωτερικό τους.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο. Αν θέλουμε,γεμίζουμε το δεύτερο φύλλο με κομματάκια ζαμπόν-τυρί ή τυρί κρέμα και έτσι έχουμε την αλμυρή εκδοχή των κρουασάν.

Τέλος, αλείφουμε την επιφάνεια των κρουασάν με λίγο γάλα ή κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25 περίπου λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...