25 Ιουν 2016

Παντζαροσαλάτα!


Το μποστάνι μας, αυτή την εποχή έχει γεμίσει χρώματα και αρώματα. Σήμερα λοιπόν, λέω να φτιάξουμε παρέα μια δροσερή παντζαροσαλάτα. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, με απλά υλικά που ανά πάσα στιγμή έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Το χρώμα της; Απλά μοναδικό! Άσε που με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε ακόμα κ τους πιο δύσπιστους, ως προς τα παντζάρια εννοώ, αν όχι να την φάνε τουλάχιστον να τη δοκιμάσουν. Για μία μεσαίου μεγέθους γαβάθα θα χρειαστούμε:



υλικά:

6-8 γουλιά
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ή πλήρες
2 κ.σ. μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ξύδι
σκόρδο

* τις ποσότητες των μυρωδικών, τις καθορίζετε εσείς ανάλογα με τα γούστα σας


εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα παντζάρια, μαζί με τα χόρτα εννοείται τα οποία μπορούμε να τα φάμε χωριστά σαν σαλάτα.

Αφού βράσουν, τα αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

Στη συνέχεια, φοράμε γάντια μιας χρήσης, τα ξεφλουδίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.


Σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πλέον παντζάρια, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι κ το σκόρδο κ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.




Σκεπάζουμε το μπωλ μας με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Αν δεν εξαφανιστεί όταν τη σερβίρετε, τη διατηρείται στο ψυγείο. 

                                                                 (σε μορφή αλοιφής)


Φιλιά,

Angie


Ιδέες-Προτάσεις: 

Αν την προτιμάτε σαν αλοιφή, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ.

Για μια πιο ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη καρυδόψιχα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...