18 Απρ 2016

Πασχαλινά Αυγά Χρωματιστά Με Κλωστές (μη τοξικές)



Πέρυσι, για πρώτη φορά είπα και εγώ να πρωτοτυπήσω και να μη βάψω τα αυγά παραδοσιακά κόκκινα αλλά να τα βάψω με πολλά και διάφορα χρώματα. Έτσι και έγινε λοιπόν. Πήγα σε ένα μαγαζί με κλωστές και είδη ραπτικής στη γειτονιά μου και σας πληροφορώ ότι είχε έτοιμο σακουλάκι με κλωστές, σε διάφορα χρώματα, μη τοξικές εννοείται, για αυτή ακριβώς τη δουλειά. Αν θυμάμαι καλά, μου στοίχισε 3-4 ευρώ, έβαψα καμιά 25αριά αυγά και έχω περίσσευμα και για φέτος. Εύκολη διαδικασία και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα, αφού να φανταστείτε ότι κάποια δεν τα τσουγκρίσαμε και προτιμήσαμε να στολίσουμε με αυτά διακοσμητικές αυγοθήκες. Περιττό βέβαια να σας πω, ότι μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν, οπότε πολύ φοβάμαι ότι ούτε φέτος θα έχουμε κόκκινα αυγά στο τραπέζι μας. Αρκετά σας ζάλισα όμως, πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε.


υλικά:

αυγά ( άσπρα κατά προτίμηση)
ξύδι
αλουμινόχαρτο
κλωστές
βιτέξ
οδοντογλυφίδα

για το άλειμμα:

1 πανάκι ή λίγο χαρτί κουζίνας
λάδι


εκτέλεση:

Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο, από το προηγούμενο βράδυ, για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον πάτο μιας μεγάλης και βαθειάς κατσαρόλας στρώνουμε ένα καθαρό βιτέξ.

Στη συνέχεια, κόβουμε κομμάτια αλουμινόχαρτου σε φαρδιές λωρίδες και τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα.  

Διαλέγουμε τους συνδιασμούς των χρωμάτων που μας αρέσουν και τοποθετούμε τις κλωστές στην επιφάνεια του αλουμινόχαρτου.



Κατόπιν, τοποθετούμε ένα ένα τα βρεγμένα αυγά σε μια λωρίδα αλουμινόχαρτου και τυλίγουμε με αυτό τα αυγά.


Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα αυγά με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 ποτήρι ξύδι και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί η επιφάνειά τους και τα βράζουμε για 20' λεπτά περίπου.


Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και μετά τα ανοίγουμε.

Τέλος, τα περνάμε με ένα λαδωμένο πανάκι για να γυαλίσουν.




Αν αποφασίσετε να τα φτιάξετε, εννοείται πως περιμένω να φιλοξενήσω στην ανάρτηση και τις δικές σας φωτογραφίες. Οι δικές μου όπως καταλαβαίνετε είναι από τα περσινά αυγά. 



Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!


Ιδέες-Προτάσεις: 

Δώστε λίγη προσοχή στους συνδιασμούς των χρωμάτων που θα επιλέξετε, έτσι ώστε να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Αν χρησιμοποιήσετε λευκά αυγά, μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε ακόμα και ένα χρώμα.
Σε μαγαζιά με είδη ραπτικής, μπορείτε να βρείτε και μεμονωμένα σακκουλάκια, όπου το καθένα έχει μόνο ένα χρώμα κλωστής και έτσι θα έχετε περισσότερες επιλογές χρωματικών συνδιασμών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...