18 Ιουν 2015

Καγιανάς



Γεια σας φίλοι μου. Το Καλοκαιράκι μπήκε σιγά σιγά, η διάθεση έχει ήδη αρχίσει και ανεβαίνει, τα μπανάκια στη θάλασσα ξεκίνησαν, οι βραδινές βολτούλες αυξήθηκαν. Οπότε και εγώ σήμερα σκέφτηκα να φτιάξουμε ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό, αλλά συνάμα ελαφρύ και πεντανόστιμο, προκειμένου να μην κλειστούμε ώρα στις κουζίνες μας και να απολαύσουμε όλα τα παράπανω. Καγιανά τον ξέρετε, ντομάτες με αυγά θέλετε να το πείτε, μόνο στραπατσάδα μην μου το πείτε. Φυσικά, αστειεύομαι! Α, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τις κοτούλες μας, οι οποίες μας εφοδιάζουν καθημερινά με αυγουλάκια, γι'αυτό και εγώ φροντίζω να τα ενσωματώνω στην κουζίνα μου με κάθε ευκαιρία. Αρκετά όμως με τα λόγια για να πάμε και στα έργα.



υλικά:( για 2 άτομα)

5 αυγά
2 ώριμες ντομάτες
πιπεριές της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
200 γρ. φέτα
ελαιόλαδο
ρίγανη ή βασιλικό
αλάτι+πιπέρι
νερό


εκτέλεση:

Αρχικά, τρίβουμε τις ντομάτες στη χοντρή μεριά του τρίφτη και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. 

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τον πολτό της ντομάτας, τις πιπεριές, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν. 


Για να γίνει μία πηχτή σάλτσα, θα χρειαστούν 10-12' λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Κατόπιν, προσθέτουμε τα αυγά, τα οποία τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και ανάλογα μετα γούστα μας προσθέτουμε αν χρειάζεται και λιγάκι αλατοπίπερο. 



Ανακατεύουμε το μείγμα μας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενσωματωθούν σε αυτό καλά τα αυγά και μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, τη ρίγανη ή το βασιλικό.




Και αυτό ήταν όλο. Το φαγάκι μας είναι έτοιμο και κατά προτίμηση σερβίρεται ζεστό.


Καλή μας όρεξη!



Iδέες-προτάσεις: Χρησιμοποιείστε εάν θέλετε πολύχρωμες πιπεριές, θα δώσουν υπέροχη γεύση αλλά και χρώμα στο πιάτο σας.
Εάν τώρα θέλετε να ενισχύσετε και αλλο τη γεύση του, αρχικά προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ένα κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...