4 Ιουλ 2013

Παστάκια Αμυγδάλου (ή whatever)


Έχετε επισκέψεις και θέλετε να κεράσετε τους καλεσμένους σας κάτι πρωτότυπο και εύκολο; Βαφτίζετε το παιδάκι σας και θέλετε να φτιάξετε εσείς τα γλυκάκια; E λοιπόν σήμερα, έχω να σας προτείνω αυτό το δροσερό, καλοκαιρινό και πάνω απ'όλα ελαφρύ γλυκάκι που φτιάχνεται πολύ πιο εύκολα από όσο φαντάζεστε . Η ποσότητα που θα φτιάξουμε είναι για ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ, υπολογίστε περίπου 25 παστάκια.  Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.


υλικά:

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 λίτρο φρέσκο, κρύο γάλα
4 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
αμύγδαλα φιλέ
λικέρ της αρεσκείας μας(εγώ χρησιμοποίησα αμαρέτο)
σαντιγύ(όποια εσείς προτιμάτε)


για το γαρνίρισμα:

γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας( εγώ είχα κουμ- κουάτ)
ή
κακάο σε σκόνη
ή 
σοκολάτα τρούφα
ή
κομματάκια σοκολάτας
ή ό,τι άλλο χωράει η φαντασία μας.


Εκτέλεση:

Ξεκινάμε, πρώτα με τη σαντιγύ.  Εγώ αυτή τη  φορά χρησιμοποίησα garni. Σε ένα μπωλ, χτυπάμε καλά στο μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου garni με το αντίστοιχο γάλα που αναγράφεται στη συσκευασία (χρειάστηκε να προσθέσω και λίγο κρύο νεράκι) και τοποθετούμε στο ψυγείο.


Σε ένα μπωλάκι, ρίχνουμε λίγο λικέρ(αμαρέτο κατά προτίμηση) και βουτάμε μέσα σε αυτό, ένα ένα τα σαβαγιάρ για 1-2 δευτερόλεπτα και καλύπτουμε ομοιόμορφα με αυτά ολόκληρη την επιφάνεια του πυρέξ(Μην το αφήσετε παραπάνω διότι θα πανιάσει).

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την κρέμα μας(τα φακελάκια αυτά που σας προτείνω αποτελούν την εύκολη εκδοχή για την παρασκευή της κρέμας. Αν τώρα θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας την κρέμα, ανατρέξτε σε παλιότερες συνταγές που κατά καιρούς σας έχω παρουσιάσει). Χτυπάμε λοιπόν το περιεχόμενο των φακέλων με το ανάλογο γάλα για μερικά λεπτά και αυτό ήταν όλο. Προαιρετικά, αν θέλουμε πρoσθέτουμε λίγα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Με μία σπάτουλα, στρώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα της κρέμας μας πάνω από τα σαβουαγιάρ.


Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βουτήγματος των σαβαγιάρ στο λικέρ και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα μας. Προσοχή, ή όψη με τη ζάχαρη να είναι προς τα επάνω!
Τώρα, στρώνουμε από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα μας. Οπότε έχουμε, μία στρώση μπισκότα, μία στρώση κρέμα, άλλη μία στρώση από μπισκότα και άλλη μια στρώση κρέμας.
Κατόπιν, βγάζουμε τη σαντιγύ μας από το ψυγείο,την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα και πολύ απλά με ένα πηρούνι δημιουργούμε ανάγλυφα σχέδια που μοιάζουν με κύματα.


Τα παστάκια μας είναι έτοιμα αφού κρυώσουμε το πυρέξ μας για μερικές ώρες στο ψυγείο.
 Κόβουμε σε κομμάτια, διακοσμούμε με ό,τι μα ό,τι μας αρέσει* και σερβίρουμε!


Αυτά από εμένα,

Φιλιά!!!



Ιδέες-Προτάσεις: Αν θέλουμε, στη μισή ποσότητα της κρέμας προσθέτουμε λίγο κακάο σε σκόνη, ή λυωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και έτσι η πάστα μας γίνεται ανάμεικτη.

*Κακάο, τρούφα, τριμμένη σοκολάτα ή μπισκότο, καρύδα, ακόμα και φρούτα είναι μερικές από τις εναλλακτικές προτάσεις διακόσμησης όπως σας ανέφερα και παραπάνω. Η επιλογή... δική σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...