12 Ιουν 2013

Γλυκό Ψυγείου με Πτι-Μπερ!


Αγαπημένο δροσερό γλυκάκι και το σημερινό που προσωπικά με πάει πίσω στα παιδικά μου χρόνια και συγκεκριμένα στην κουζίνα της γιαγιάς.  Πρωτοστάτης και σήμερα φίλοι μου, τα  κλασσικά, λατρεμένα μπισκοτάκια τύπου Πτι-Μπερ που αρέσουν σε όλους. Περιττό βέβαια να σας πω, ότι κάθε φορά που η γιαγιά έφτιαχνε και συνεχίζει να φτιάχνει δηλαδή ένα τέτοιο γλυκό, στην κυριολεξία το μισό από αυτό φαγώνεται πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η διαδιαδικασία. Τι λέτε, ξεκινάμε; Για ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ, θα χρειαστούμε:


υλικά:

3 πακέτα μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
1 φακελάκι garni
1 λίτρο περίπου φρέσκο γάλα


γαρνίρισμα:

τρούφα και κομματάκια μπισκότου 



Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλιας και την κρέμα σοκολάτας βάσει των οδηγιών που αναγράφονται στο κουτί, προσθέτοντας βέβαια το ανάλογο γάλα και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μπωλ, ζεσταίνουμε ελαφρώς λίγο γάλα(να είναι χλιαρό), βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα για δευτερόλεπτα, και στρώνουμε τον πάτο του πυρέξ μας.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, καλύπτοντας το πυρέξ μας και με δεύτερη στρώση από μπισκότα.

Στη συνέχεια, με μία σπάτουλα απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα βανίλιας πάνω από τα μπισκότα.


Κατόπιν, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα βουτηγμένα στο γάλα μπισκότα και δημιουργούμε και πάλι άλλες δύο στρώσεις από αυτά.

Τώρα, ήρθε η σειρά και της κρέμας σοκολάτας, την οποία ομοίως απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη δεύτερη στρώση με τα μπισκότα.

Χτυπάμε στο μίξερ το garni με το ανάλογο γάλα, απλώνουμε με μία σπάτουλα πάνω από την κρέμα σοκολάτας  και κάνουμε σχέδια με ένα πηρούνι.

Συνοπτικά έχουμε, 2 στρώσεις από μπισκότα, την κρέμα βανίλιας, 2 στρώσεις μπισκότα, την κρέμα σοκολάτας και τέλος το garni.

Το γλυκό μας είναι σχεδόν έτοιμο. Τοποθετούμε το σκεύος μας στο ψυγείο για μερικές ώρες και πασπαλίζουμε κάθε ένα κομμάτι που σερβίρουμε με κομματάκια μπισκότου και τρούφα.


Ιδέες-Προτάσεις:  Κάλλιστα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικές γεύσεις της κρέμας άνθος αραβοσίτου ανάλογα πάντα με τα γούστα μας. Αν δεν έχουμε χρόνο, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις κρέμες στιγμής. Άνετα βέβαια, μπορούμε να το σερβίρουμε και σαν τούρτα γενεθλίων. Τέλος, αντί για garni, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυτική σαντιγύ ή ακόμα και κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ.



Καλές Δημιουργίες !!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...