25 Νοε 2012

Ραβανί Αφράτο & Ζουμερό


Οι γιορτές πάνε και έρχονται αυτόν τον καιρό. Και μιας και έχουν γίνει και πάλι της μόδας οι επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων(και η κρίση καλά κρατεί) τι θα λέγατε να φτιάχναμε σήμερα ένα υπέροχο σπιτικό ραβανί και να το προσφέραμε σαν χειροποίητο δώρο σε όλους όσοι γιορτάζουν;  Για να δούμε λοιπόν τι θα χρειαστούμε:

για το μείγμα:

4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ.γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
200 γρ.σιμιγδάλι
150 γρ.φαρίνα
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κρασοπότηρο ινδοκάρυδο


για το σιρόπι:

600 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
 50 γρ. βιτάμ
ξύσμα κ χυμό 1 μικρού λεμονιού

προαιρετικά: ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος, ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και τη φαρίνα στην οποία έχουμε ενσωματώσει και το ινδοκάρυδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 45'.

Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5' περίπου τη ζάχαρη με το νερό
Στο τέλος, προσθέτουμε το βιτάμ, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να απορροφηθεί πλήρως.
Αφού κρυώσει το γλυκό μας, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ινδοκάρυδο, το κόβουμε σε κομμάτια και το τσακίζουμε!


Καλή Επιτυχία!!!



Ιδέες-Προτάσεις: Μη φοβηθείτε την ποσότητα του σιροπιού, θα απορροφηθεί πλήρως.
Για μεγαλύτερη απόλαυση φτιάξτε το ραβανί την προηγούμενη μέρα από αυτή που θα το σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...