14 Νοε 2012

Κρέπα με Πραλίνα & Μπισκότο

Σήμερα θα αφήσω τους προλόγους γιατί το στομάχι μου διαμαρτύρεται εδώ και ώρα. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξουμε μια λαχταριστή γλυκειά κρέπα. Επομένως, ανοίγω  κατευθείαν το ντουλάπι και  παίρνω απλά υλικά που χρησιμοποιούμε όλοι στην κουζίνα μας σχεδόν καθημερινά. Εύκολα και γρήγορα πάμε να δούμε πως φτιάχνουμε σπιτική κρέπα με πραλίνα και μπισκότο. Για δύο κρέπες θα χρειαστούμε:

υλικά:

1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 αυγό
λίγο αλάτι
λίγο βούτυρο
πραλίνα
μπισκότα τύπου πτι-μπερ


Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ, χτυπάμε με το σύρμα το νερό, το γάλα, το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι και το τοποθετούμε για 10'-15' στο ψυγείο.

Kατόπιν, αλέθουμε στο μούλτι 5-6 μπισκότα πτι-μπερ.
Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε το μισό μείγμα.
Mόλις το μείγμα μας σταθεροποιηθεί γυρίζουμε προσεχτικά για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Σβήνουμε την εστία, και ρίχνουμε πάνω στην κρέπα 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα και την απλώνουμε. 
Συνεχίζουμε πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο μπισκότο.


Διπλώνουμε την κρέπα μας και γαρνίρουμε με πραλίνα και τριμμένο μπισκότο.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για την δεύτερη κρέπα.



Δεν περιγράφω άλλοοοο !!!


Ιδέες-Προτάσεις: Αν θέλουμε μπορούμε να εμπλουτίσουμε την κρέπα μας προσθέτοντας α)εσωτερικά: ροδέλες μπανάνας, β)εξωτερικά: σαντιγύ ή παγωτό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...