23 Οκτ 2012

Πράσινη Σαλάτα Με Σύκο, Καρύδι & Μέλι


Σάββατο βράδυ με φίλους σε μεζεδοπωλείο της γειτονιάς. Ο δε κατάλογος; Σκέτος πειρασμός! Αφού  λοιπόν παραγγείλαμε σχεδόν το μισό, μεταξύ των άλλων, είπαμε να δοκιμάσουμε και αυτή την υπέροχη σαλάτα. Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή ήμουν λιγάκι διστακτική, ούσα λάτρης των παραδοσιακών γεύσεων, οφείλω όμως να ομολογήσω ότι οι ουρανίσκοι της παρέας ξετρελάθηκαν και μαζί με αυτούς και ο δικός μου. Με μια δική μου  παραλλαγή (προσέθεσα 3 ακόμα υλικά)  σας την παρουσιάζω. Θα χρειαστούμε:



υλικά:

μαρούλι κλασσικό
μαρούλι σαλάτα
μαρούλι σγουρό(κόκκινο)
το κοτσανάκι από φρέσκο κρεμμυδάκι
άνηθος
σύκο αποξηραμένο
μήλο γκόλντεν
καρύδι


για τη σάλτσα:

λάδι
μέλι
μηλόξυδο
αλάτι & πιπέρι
ρίγανη


Εκτέλεση:


Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα από το μαρούλι, το κλωναράκι από το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. 

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ρίχνοντας σε ένα μπωλάκι το λάδι,το μηλόξυδο, το μέλι, τη ρίγανη, το αλάτι & το πιπέρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.

Κατόπιν, σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε (αφού τα έχουμε πρώτα ψιλοκόψει) το μαρούλι,τον άνηθο,το κοτσανάκι από το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σύκο, το μήλο και το καρύδι και περιχύνουμε με την ωραία μας σάλτσα.



Ιδέες-Προτάσεις: Τα υλικά που προσέθεσα εγώ είναι ο άνηθος, το κοτσανάκι από φρέσκο κρεμμυδάκι και το καρύδι. Εσείς πάλι,μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάποιο υλικό ανάλογα πάντα με τις δικές σας προτιμήσεις.



Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...