25 Σεπ 2012

Χειροποίητες μπομπονιέρες γάμου!


Άλλη μια γλυκιά δημιουργία, αυτή τη φορά λιγάκι διαφορετική από τις άλλες. Τα υλικά ποικίλουν ανάλογα πάντα με την εποχή, το ύφος του γεγονότος, μα πάνω απ' όλα το προσωπικό γούστο του καθενός. Εμείς, λοιπόν, σήμερα θα φτιάξουμε μπομπονιέρες γάμου, κλασσικές, διαχρονικές και άκρως ρομαντικές σε απαλούς και γήινους τόνους του ιβουάρ και του καφέ. Θα χρειαστούμε:
υλικά:

δαντέλα  και τούλι ιβουάρ 
κουφέτα 
βαζάκι
μέλι

για το δέσιμο-τελείωμα:

σατέν ιβουάρ κορδέλα
ξύλο κανέλλας


Και ξεκινάμε:

Πρώτα απ'όλα κόβουμε το τούλι στις επιθυμητές διαστάσεις (ένα μικρό τετράγωνο και ένα μεγάλο τετράγωνο) και αντίστοιχα γαζώνουμε τη δαντέλα στο επιθυμητό σχήμα και μέγεθος που θέλουμε να έχει το πουγκί μας. Προσοχή! Πάντα από την ανάποδη μεριά (στο εμπόριο θα βρούμε και έτοιμα πουγκιά αλλά φυσικά με το διπλάσιο κόστος)!

Παίρνουμε το μικρό τετράγωνο τούλι στο χέρι μας και τοποθετούμε μέσα σε αυτό μερικά κουφέτα (μονός αριθμός κατά την παράδοση),διπλώνουμε τις άκρες εναλλάξ και το αφήνουμε στην άκρη.

Τώρα ήρθε η ώρα να γεμίσουμε το βαζάκι μας με το μέλι.

Πάνω στην επιφάνεια ενός τραπεζιού ακουμπάμε σε σχήμα ρόμβου το μεγάλο τετράγωνο τούλι και στο κέντρο αυτού τοποθετούμε το μικρό τούλι με τα κουφέτα και το βαζάκι με το μέλι.

Στη συνέχεια, αγκαλιάζουμε με τη χούφτα μας το μεγάλο τούλι και το τοποθετούμε μέσα στο πουγκί(αφού το έχουμε γυρίσει το ύφασμα από την καλή μεριά).

Τέλος, δένουμε φιόγκο την κορδέλα προσθέτοντας ένα ξύλο κανέλλας.



Ιδέες-προτάσεις: 

Αν  χρησιμοποιήσετε κουφέτα με γεύσεις και δη αυτά με τη σοκολάτα, κατά τους μήνες του καλοκαιριού διατηρήστε τα σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε μπορείτε να τα βρείτε, ανάλογα με το είδος τους φυσικά, ανά μέτρο, κιλό, ακόμα και χύμα στις γνωστές και μη εξαιρετέες ''τρύπες'' του κέντρου των Αθηνών.

H κορδέλα που χρησιμοποιήσαμε είναι διπλής όψεως και όσο πιο φτηνή  τόσο περισσότερο ανθεκτική είναι.


Και στα δικά σας...!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...