14 Σεπ 2012

Λουκουμάδες !!!

Εδώ είμαστε και εμείς, πιστοί στο ραντεβού μας! Παρέα λοιπόν με το Φθινόπωρο που σιγά σιγά μας αγκαλιάζει, επιστρέψαμε ανανεωμένοι και με πολύ καλή διάθεση για πολλές γλυκές και όχι μόνο δημιουργίες. Αναμφισβήτητα μεγάλη ημέρα η σημερινή και μιας και τυγχάνει να έχω τα γενέθλιά μου λέω να κάνουμε μια παρασπονδία και να σας κεράσω υπέροχους και λαχταριστούς λουκουμάδες. Ας αφήσουμε όμως τους προλόγους και ας προχωρήσουμε στην εκτέλεση αυτής της πολύ απλής συνταγής. Θα χρειαστούμε:



υλικά:

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά(σκόνη)
1κ.γ.αλάτι(στη μύτη)
2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
μέλι
κανέλλα
ψιλοκομμένο καρύδι ή καβουρδισμένο αμύγδαλο
λάδι για το τηγάνισμα(σπορέλαιο ή ηλιέλαιο κατά προτίμηση)


εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά και λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε( ο χυλός θα πρέπει να είναι πηχτός). Κατόπιν, προσθέτουμε και το αλάτι.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1/2 ώρα.

Σε μία φριτέζα(ή βαθειά κατσαρόλα) ρίχνουμε αρκετό λάδι τόσο ώστε να μπορεί να κολυμπάει το μείγμα μας. Βρέχουμε ένα μεγάλο κουτάλι και το βουτάμε στο μείγμα μας και μετά το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία  μέχρι να γεμίσει η επιφάνεια του σκεύους μας. 

Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά τους λουκουμάδες γυρνώντας τους μία φορά και από την άλλη μεριά και αφού ροδίσουν καλά τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα την επιφάνεια της οποίας έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.


Αποσύρουμε τώρα το απορροφητικό χαρτί και τους περιχύνουμε έτσι όπως είναι ζεστοί με το μέλι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και ψιλοκομμένο καρύδι.





ιδέες-προτάσεις: Αν θέλουμε, σερβίρουμε τους λουκουμάδες και με παγωτό ή ακόμα μπορούμε να τους περιλούσουμε με κάποιο σιρόπι πχ.σοκολάτας. Για γεμιστούς λουκουμάδες, γεμίζουμε μια σύριγγα(έχουμε βγάλει τη βελόνα έτσι;)με το σιρόπι της αρεσκείας μας και τρυπάμε αλύπητα τους λουκουμάδες.



Χρόνια πολλά σε όλους όσοι γιορτάζουν σήμερα !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...