11 Απρ 2012

Κιμάς Σόγιας


Επειδή η στήλη των αλμυρών παραμένει παραπονεμένη και επειδή κάποιοι μου το ζήτησαν, σήμερα  θα φτιάξουμε κάτι αλμυρό. Νηστεύετε ή κάνετε αποτοξίνωση λόγω των ημερών; Eίστε χορτοφάγοι ή κάνετε δίαιτα; E τότε η σόγια είναι η μαγική λέξη που ψάχνουμε. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε Μετσοβίτικες Χυλοπίτες με Κιμά Σόγιας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γλείφουμε τα δάχτυλά μας.



Διαδικασία:



Παίρνουμε ένα μπωλ και το γεμίζουμε με ζεστό νερό και ρίχνουμε μέσα όση ποσότητα κιμά σόγιας θέλουμε και το αφήνουμε στην άκρη για μισή περίπου ώρα.



Στη συνέχεια, σουρώνουμε το περιεχόμενο του μπωλ και στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας τη σόγια.

Κατόπιν,σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε αυτό τον κιμά.

Προσθέτουμε τώρα, ένα ποτηράκι του κρασιού σαγκρία (ή οποιοδήποτε άλλο κόκκινο κρασί) και περιμένουμε για 2-3 λεπτά έως ότου προσθέσουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Συνεχίζουμε, ρίχνοντας διαδοχικά τα υλικά της αρεσκείας μας όπως ντομάτα, καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, πιπεριά, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη, κανέλλα, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα worcestershire και τέλος το ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα περίπου.


Στην ουσία ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με αυτή του μαγειρέματος του κιμά ζωικής προέλευσης.

Τέλος, σερβίρουμε με χωριάτικες χυλοπίτες τις οποίες έχουμε κάψει με φρέσκο βούτυρο.


Αναμφισβήτητα, ο κιμάς σόγιας είναι πολύ γευστικός και πιστέψτε με δύσκολα θα πιστέψει κάποιος ότι αυτό που τρώει δεν είναι κιμάς ζωικής προέλευσης. Και μη μου πείτε πως δεν σας άνοιξα τη όρεξη;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...