31 Μαΐ 2012

Κορμός με καρύδα και νιφάδες σοκολάτας


Πρόλαβα; Ουφ,ναι πρόλαβα! Αν και θα έλεγα ότι ο Μάιος μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, ωστόσο, όχι μόνο για να μη μείνει  παραπονεμένος  αλλά έτσι για να του πάω και κόντρα, θα επιμείνω γλυκά και θα μας φτιάξω έναν υπέροχο γεμιστό κορμό με ινδική καρύδα και λαχταριστές νιφάδες σοκολάτας κουβερτούρας αυτή τη φορά. Φύγαμε λοιπόν...

υλικά:

2 πακέτα μπισκότα τύπου ΜΙΡΑΝΤΑ
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας λικέρ MALIBU
1 σακουλάκι νιφάδες σοκολάτας
200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
100 γραμμάρια ινδική καρύδα
1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
1 αυγό

διάφανη μεμβράνη για το τύλιγμα


εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπωλ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε δύο κατά προτίμηση κομμάτια. Τα ραντίζουμε με το λικέρ malibu (αν δεν έχουμε βάζουμε κονιάκ) και με το μισό φλυτζάνι γάλα, τα ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.


Σε ένα δεύτερο μπωλ ρίχνουμε το λυωμένο βούτυρο και κατόπιν προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αυγό, το υπόλοιπο μισό γάλα και τις νιφάδες κουβερτούρας (αν θέλουμε κρατάμε 1-2 κ.σ. για το γαρνίρισμα). Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο ομοιογενές μείγμα και κατόπιν, προσθέτουμε και την καρύδα και ανακατεύουμε ελάχιστα. Τέλος, ενσωματώνουμε τα μπισκότα με το μείγμα μας  και ανακατεύουμε και πάλι με ένα μεγάλο κουτάλι.


Τοποθετούμε  σε ένα δισκάκι ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης και ρίχνουμε σιγά σιγά το στέρεο πλέον μείγμα και με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού δημιουργούμε ένα μακρόστενο κορμό. Τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη όπου και το διατηρούμε.




Περιμένουμε 2-3 ωρίτσες και μετά...απλά το καταβροχθίζουμε!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...