18 Δεκ 2011

Καλά Χριστούγεννα με γλυκές δημιουργίες!

Σας καλησπερίζω από το σαλόνι του σπιτιού μου όπου τα γλυκάκια μου δεσπόζουν σε εξέχουσα θέση πάνω στο στολισμένο τραπέζι. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήρθαν τα πολυπόθητα για πολλούς Χριστούγεννα. Στολισμένα σπίτια, λαμπιόνια, δώρα, κάλαντα, χαμόγελα και γενικότερα ένα κλίμα εύθυμο,εορταστικής διάθεσης και ατμόσφαιρας που φέτος, όμως, μοιάζει να είναι παγωμένη και αυτό όχι λόγω θερμοκρασίας. Οφείλω, βέβαια, να ομολογήσω ότι ανήκω σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που νιώθουν κάπως μελαγχολικά αυτές τις μέρες, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο, όμως, λόγο. Παρόλα αυτά,  φροντίζω πάντα να γλυκαίνω τους δικούς μου ανθρώπους με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε αυτές τις ημέρες. Αν τώρα, αν λέω σας περισσέψουν, μην τολμήσετε να τα πετάξετε -καθότι οι εποχές είναι δύσκολες- αλλά δοκιμάστε να φτιάξετε το περιβόητο και δημοφιλές πλέον γλυκό ψυγείου με μελομακάρονα και κουραμπιέδες!

Αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, κατάφερα ανάμεσα στις καθιερωμένες πλέον υποχρεώσεις-δουλειές που με περιμένουν στη γωνία (βλέπε καθαριότητα σπιτιού) να ξεκλέψω και εγώ αρκετό χρόνο και να αφιερωθώ σε κάτι το οποίο αγαπώ πολύ και που δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να κάνω συχνά. Οι παρακάτω φωτογραφίες τα μαρτυρούν όλα. Οι συνταγές δοκιμασμένες, διαχρονικές και άκρως επιτυχημένες. Γλυκιά  η κούραση και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

Ακολουθήστε με...
 κουραμπιέδες


μελομακάρονα


Καλές γιορτές και καλή φώτιση σε όλους!

3 σχόλια:

  1. καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος!!!!!με δημιουργίες ξεχωριστές,με υγεία και πολύ αγάπη!!!!!!!!!!!!! <3 <3 αν έχεις facebook και δεν ψήφισες ακόμη τον γατούλη μου τον Μπέμπη θα χαρώ πάρα πολύ να τον ψηφίσεις για να γίνει το Νιάου του μήνα!!!πολλά γατοφιλάκια!!!
    http://apps.facebook.com/purinaniaou/4173

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Μάγια.Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία,αγάπη και δημιουργικότητα έκαστος στο είδος του φυσικά.Πολύ γλυκούλης ο μπεμπούλη σας και πολύ δημοφιλής απ'ότι βλέπω. Δυστυχώς δε θα μπορέσω να τον ψηφίσω για το μοναδικό λόγο ότι δε θέλω να εκθέτω τα προσωπικά μου στοιχεία όπως φωτογραφίες κλπ σε εφαρμογές.Σίγουρα όμως θέλω,μπορώ και δίνω όλη τη θετική μου ενέργεια προκειμένου να βγει ο μπέμπης σας ''νιάου του μήνα''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο μπέμπης σε ευχαριστεί μέσα απο την γατοκαρδούλα του <3 :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...