7 Σεπ 2011

Λαδοραβανί με μαστίχα Χίου

Ετοιμαζόμαστε για επίσκεψη σε φιλικό σπίτι και δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα υπέροχο σπιτικό γλυκό. Ραβανί με κρέμα και καρύδα έχουμε φτιάξει στο παρελθόν,  όπως επίσης με γιαούρτι και πορτοκάλι. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα ραβανί με λάδι το οποίο θα το αρωματίσουμε με υπέροχη μαστίχα που μου έφεραν από τη Χίο. Θα χρειαστούμε:


υλικά:
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
4 αυγά 
1 φλυτζάνι λάδι
1 κεσέ γιαούρτι πλήρες
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι αμυγδαλόψιχα 
1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
1 βανίλια σε σκόνη 
1 φακελάκι μπέικιν





για το σιρόπι: 
3 φλυτζάνια νερό
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
χυμό μισού λεμονιού
λίγη κανέλλα



Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το μπέικιν.
Σε ένα δεύτερο μπωλ στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, και στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και τη μαστίχα.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο, προσθέτουμε και την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βουτυρώνουμε το πυρέξ μας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδοκοκκινήσει για περίπου 30 με 40 λεπτά περίπου. 
Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 περίπου λεπτά τα υλικά που αναφέρουμε παραπάνω και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Τέλος, περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι και αφού κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σκέτο ή ακόμα καλύτερα με μια μπάλα παγωτό βανίλια.


Καλή επιτυχία!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...