1 Σεπ 2011

Κέικ λεμονιού



Γυρίσατε; Εμείς ναι, ξεκούραστοι και ανανεωμένοι τολμώ να πω με ολόφρεσκες πάντα ιδέες  για γλυκές δημιουργίες. Μυαλό βέβαια δε βάλαμε αλλά σίγουρα βάλαμε 2-3 κιλά. Δε βαριέσαι, τουλάχιστον το ευχαριστηθήκαμε βρε αδερφέ. Πιστοί λοιπόν στο ραντεβού μας πάμε να υποδεχτούμε σιγά  σιγά το φθινόπωρο με ένα υπέροχο και νηστίσιμο κέικ λεμονιού με τα λεμονάκια που μόλις έκοψα από την μοσχοβολιστή λεμονιά του πατρικού μου σπιτιού.



υλικά:

2/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 1/4 της κούπας ζάχαρη
ξύσμα και χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
2 κουταλιές κονιάκ
1 κούπα σόδα (υγρό αναψυκτικό)
3 κούπες φαρίνα


για το γλάσσο:

1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
χυμό και ξύσμα 1 μεσαίου λεμονιού



στην πράξη:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά δηλαδή το αλεύρι,τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού. Σε ένα δεύτερο μπωλ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά που είναι το λάδι, το κονιάκ, το χυμό του λεμονιού και τη σόδα. 
Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα πάντα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα περίπου ανάλογα πάντα με το φούρνο.

Ξεφορμάρουμε το κέικ μας αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε  με το γλάσσο το οποίο φτιάξαμε χτυπώντας στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ ή ακόμα και στο μούλτι τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού που σας ανέφερα παραπάνω!



Φτιάξτε το και δε θα χάσετε!
Καλό μήνα σε όλους.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...