10 Απρ 2011

Κέικ Μήλου


Κυριακή απόγευμα και μόλις έπαθα μια μικρή κρίση υπογλυκαιμίας. Γι' αυτό λοιπόν άνοιξα και εγώ το τεφτέρι μου και γυρίζοντας τις σελίδες έπεσα πάνω σε αυτό το υπέροχο κέικ μήλου. Η επόμενη κίνηση; Μα φυσικά άνοιξα ψυγείο και ντουλάπι,συγκέντρωσα τα υλικά φόρεσα την ωραία μου ποδίτσα και σας το παρουσιάζω:



τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι :

 4-5 μήλα ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι λάδι
2 φλυτζάνια  ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
ελάχιστο αλάτι(στη μύτη του κουταλιού)
ξύσμα πορτοκαλιού & λεμονιού
2 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 φλυτζάνια φαρίνα (αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι θα αυξήσουμε το μπέικιν)
1 χούφτα σταφίδες
1 χουφτά καρύδια (χονδροκομμένα)

ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα


το φτιάχνουμε ως εξής: 

Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλλα, το αλάτι & το γαρύφαλλο,το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού  και τα βάζουμε στο ψυγείο για 45'περίπου.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα των μήλων (αφού περάσουν τα 45' και το έχουμε βγάλει από το ψυγείο). 

Ρίχνουμε τώρα και τη φαρίνα στην οποία έχουμε ενσωματώσει τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι.

Τέλος, βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και  ψήνουμε στους 180°C περίπου για 50-60' .


Ότι πρέπει για πρωινή, απογευματινή ή μεταμεσονύχτια λιγούρα...

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...