10 Μαρ 2011

Πατατοσαλάτα

Συνταγές έχω, χρόνο δεν έχω όσο θα ήθελα για να τις ''σερβίρω'' συχνότερα στον κυβερνοχώρο, κάθομαι και μονολογώ. Περνούν οι μέρες και ο Μάρτης στέκει κάπου εκεί παραπονεμένος δίχως ανάρτηση. Για να μην τα πολυλογώ όμως, σήμερα θα φτιάξουμε μια πολύ εύκολη αλλά αρκετά γευστική σαλάτα που τρώγεται ευχάριστα  καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και αποτελεί άξιο ορεκτικό, συνοδευτικό όπως θέλετε πείτε το για το τραπέζι.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

4 μεγάλες  πατάτες
2 αυγά
1 καρότο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο μαϊντανό
1 βαζάκι  μαγιονέζα
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γ. μουστάρδα
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
 λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Στην πράξη:

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό (ελάχιστο νερό και κλειστό καπάκι) μέχρι να μαλακώσουν, για 30' λεπτά περίπου. Βράζουμε επίσης και τα αυγά (σφιχτά).

Αφού κρυώσουν ελαφρά οι πατάτες τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπωλ (εγώ χρησιμοποιώ τα γνωστά γυάλινα τάπερ) ή μια σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τα καρότα (ωμά και ψιλοκομμένα), το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, το μαϊντανό και τα αυγά χονδροκομμένα.  και περιχύνουμε με τη μαγιονέζα. 

Στη συνέχεια, χτυπάμε σε ένα μπωλ το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Τώρα προσθέτουμε και τα χονδροκομμένα αυγά. Ανακατεύουμε όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές.

Κλείνουμε το τάπερ με το καπάκι του ή τη σαλατιέρα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες τουλάχιστον.



Σερβίρεται παγωμένη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...