27 Φεβ 2011

Τυρόπιτα Ανοιχτή ( χωρίς φύλλο )

Εύκολα και γρήγορα μια πολύ νόστιμη εκδοχή τυρόπιτας, αυτή τη φορά χωρίς φύλλο! Μπορούμε να τη φτιάξουμε για να τη σερβίρουμε στο κυριακάτικο τραπέζι ως συνοδευτικό, να πάρουμε 1-2 κομμάτια για σνακ στη δουλειά ακόμα για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Όπως και να χει, είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει πολύ και ακόμα περισσότερο θα σας αρέσει η πανεύκολη παρασκευή της. Για να την φτιάξουμε λοιπόν θα χρειαστούμε:

υλικά:

300 γρ. φέτα
100 γρ. κίτρινα τυριά
1 φλυτζάνι βούτυρο
3 αυγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 ποτήρι του νερού γάλα
1 ποτήρι  του νερού φαρίνα



η εκτέλεση έχει τα εξής απλά 4 βήματα:

Χοντροκόβουμε με τα χέρια μας τη φέτα και τρίβουμε τα κίτρινα τυριά.

Λιώνουμε το βούτυρο.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (με τη σειρά που αναφέρεται παραπάνω) και ανακατεύουμε αρκετά καλά με το ειδικό σύρμα ή με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Τέλος, βουτυρώνουμε καλά ένα μεσαίου μεγέθους ταψί ή ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα μας σε αυτό. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.



Και αυτό ήταν όλο! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...