13 Φεβ 2011

Πάστα Φλώρα

Τρώγεται ευχάριστα για πρωινό αλλά συνοδεύει επίσης άριστα και τον απογευματινό καφέ. Η γεύση της ποικίλει καθώς  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετική μαρμελάδα κάθε φορά ακόμα και δύο γεύσεις. Όπως και να το κάνουμε, η πάστα φλώρα είναι ένα αρκετά εύκολο γλυκό που αρέσει  και ιδιαίτερα μάλιστα στα μικρά παιδιά. Θα χρειαστούμε:



υλικά:

250 γρ.βιτάμ
650 γρ.φαρίνα ( 1 πακέτο=500 γρ.)
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 βανίλιες
3 αυγά(το ένα για το άλειμμα)
 1/2 κ.γ. κανέλλα
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
500 γρ.μαρμελάδα



εκτέλεση:


Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λυωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη. Κατόπιν, προσθέτουμε τα 2  από τα 3 αυγά, τις βανίλιες, την κανέλλα, το αλάτι, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν πλάθεται και δεν κολλάει στα χέρια. Βουτυρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ ή ταψί και τοποθετούμε σε αυτό τα 2/3 της ζύμης.



Απλώνουμε τώρα τη ζύμη μας με τα χέρια και βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα αφήνοντας ένα δάκτυλο ζύμης περιμετρικά του σκεύους. Με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει πλάθουμε δύο μακρουλές λωρίδες και γεμίζουμε το κενό που δημιουργήσαμε  νωρίτερα.


Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μικρότερες λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε κάθετα και οριζόντια του ταψιού ή διαγώνια . Τέλος, χτυπάμε τον κρόκο ενός αυγού και αλείφουμε με το πινέλο τις λωρίδες.




Ψήνουμε στους 180°C για περίπου μία ώρα.


Συμβουλές:

Αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι δεν ξεχνάμε ότι θα χρειαστούμε και μπέικιν. 
Σε αυτό το γλυκό ταιριάζουν καλύτερα οι κίτρινες μαρμελάδες όπως π.χ: το βερύκοκο ή το ροδάκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...