10 Φεβ 2016

Σαλάτα Πολύχρωμη


 Ύστερα από τις κρεπάλες των εορτών, νομίζω πως όλοι μας χρειαζόμαστε μια μικρή αποτοξίνωση. Λαχανικά και φρούτα στην πρώτη γραμμή, παντρεύουμε γεύσεις και φτιάχνουμε σαλάτες που απολαμβάνει ο ουρανίσκος μας, με υλικά που μεμωνωμένα ίσως και να μην τα προτιμάμε. Και αυτό είναι το μυστικό! Άκρως χειμωνιάτικη και συνήθως εορταστική η σαλατούλα που θα φτιάξουμε σήμερα, θα ενθουσιάσει αλλά και θα ξεγελάσει μικρούς και μεγάλους. Εγώ βέβαια συνηθίζω να τη φτιάχνω όλο το Χειμώνα, γιατί μας αρέσει πολύ και γιατί χωρίς σαλάτα δε μπορούμε βρε αδερφέ. Για πάμε να τη φτιάξουμε:


υλικά:

λάχανο άσπρο
λάχανο κόκκινο
μαρούλι
ρόκα
ρέβα 
καρότο
μήλο
πορτοκάλι
ρόδι

στόλισμα:

σταφίδα
καρύδια
κρουτόν
γραβιέρα

σως:

χυμός λεμονιού
χυμός πορτοκαλιού
μουστάρδα
μέλι
ελαιόλαδο


εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μας, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα ψιλοκόβουμε.

Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με τα φρούτα. Κατά προτίμηση, για το μήλο και το καρότο χρησιμοποιούμε τρίφτη.

Στη συνέχεια, παίρνουμε μία σαλατιέρα στην οποία ρίχνουμε μέσα όλα τα παραπάνω.

Μέσα σε ένα σέικερ, ρίχνουμε τα υλικά για τη σως. Κλείνουμε το καπάκι και ανακατευούμε.

Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σως και γαρνίρουμε με τους ξηρούς καρπούς, τα κρουτόν και την τριμμένη γραβιέρα. 

Και αυτό ήταν όλο. Εύκολη ,νόστιμη και πάνω από όλα υγιεινή. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!



Σας φιλώ,

 Angie


Ιδέες-Προτάσεις: 

Οι συνδιασμοί, μπορούν να παίξουν ανάλογα με την όρεξη και τα γούστα μας. Αν δεν μας αρέσει κάτι από τα παραπάνω, πολύ απλά, το αφαιρούμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε ντοματίνια, γαλοπούλα, ελιές, μυρωδικά κλπ.

Από τη στιγμή που θα προσθέσουμε τη σως, η σαλάτα μας πρέπει να καταναλωθεί άμεσα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...