24 Φεβ 2015

Τρούφες!!!


Παρούσαααα! Ξέρω ξέρω...μου έχετε βάλει απουσία αλλά οι υποχρεώσεις πολλές και τρέχω να τα προλάβω όλα. Τώρα λοιπόν που τακτοποιήθηκα κομματάκι, ξεκινάμε δυναμικά τη νέα μας χρονιά. Τα γλυκάκια που θα φτιάξουμε σήμερα είναι πανεύκολα, θα τα βρείτε μόνο εδώ, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί πολύ απλά είναι πάντρεμα 3-4 διαφορετικών συνταγών. Τα έφτιαξα στη γιορτή του συζύγου σαν finger dessert(για σερβιριστό, μου είχε παραγγείλει κορμό)  και δε σας κρύβω ότι κατέπληξαν μικρούς και μεγάλους. Μεταφέρονται εύκολα, μένουν εκτός ψυγείου για αρκετή ώρα αν χρειαστεί (που δε θα χρειαστεί, γιατί σας το υπογράφω ότι θα εξαφανιστούν τάχιστα) και τα προσφέρουμε σε χάρτινες βάσεις της αρεσκείας μας, που πλέον βρίσκουμε ακόμα και στα super markets. Για πάμε...

υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. βούτυρο(λυωμένο)
2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας μας( εγώ έβαλα amaretto)
5 μπισκότα πτι-μπερ(αλεσμένα)
100 γρ. ινδοκάρυδο
1 χούφτα καρύδια(χονδροκομμένα)

τρούφα σε διάφορα χρώματα


εκτέλεση:


Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με μία σπάτουλα για 10-15'. 







Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπωλ και το αφήνουμε λιγάκι στην άκρη να κρυώσει.

Κατόπιν, προσθέτουμε το λικέρ, το τριμμένο μπισκότο, το ινδοκάρυδο και την καρυδόψιχα

Φοράμε γαντάκια και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας με το χέρι μας. Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι συμπαγής και να μην διαλύεται( σε αυτό βοηθά το τριμμένο μπισκότο και το ινδοκάρυδο). Ίσως να χρειαστεί να αυξομειώσετε λιγάκι το ένα από τα δύο παραπάνω υλικά, ίσως όμως και όχι ,προκειμένου να πετύχετε την ιδανική ζύμη (εγώ πάντως, χρησιμοποίησα ακριβώς ότι σας γράφω παραπάνω).

Παίρνουμε μια ποσότητα μείγματος, και πλάθουμε μπαλίτσες με τις χούφτες μας.

Τυλίγουμε τις μπάλες μας στην τρούφα, και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθούν και να δέσουν. 

Τέλος, τις τοποθετούμε σε χάρτινες βάσεις τις αρεσκείας μας και τις προσφέρουμε στους αγαπημένους μας ανθρώπους.


Και αυτό ήταν όλο! Α, ξέχασα να σας πω ότι τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι για 10 μεγάλες ή 20 μικρές τρούφες.



Σας φιλώ,

Angie


Ιδέες-Προτάσεις: Μην ψάχνετε να βρείτε περίεργες και χρονοβόρες συνταγές, για να εντυπωσιάσετε. Να θυμάστε ότι, η νοστιμιά και η επιτυχία ενός γλυκού ή ενός φαγητού, κρύβεται ανάμεσα στην απλότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε, μα πολύ περισσότερο στη δική μας αγάπη για αυτό που κάνουμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...