12 Δεκ 2014

Cookies βουτύρου ( στο Πι & Φι)


Τις προάλλες είχα νεύρα, πολλά νεύρα... Μετά λοιπόν από μια αρκετά κουραστική μέρα, μπαίνω και εγώ επιτέλους στην παραπονεμένη μου κουζίνα. Ανοίγω, τροφοθήκες, ψυγεία, συρταριέρες, σηκώνω τα μανίκια μου, φοράω την ποδίτσα μου και φτιάχνω αυτά τα υπέροχα cookies βουτύρου που βλέπετε με μόνο 3 υλικά! Τι, δε με πιστεύετε; Ναι, ναι πολύ καλά διαβάσατε 3 μόνο. Ένα έχω να σας πω, μοσχοβόλησε ολόκληρο το τετράγωνο! Γι'αυτό λοιπόν, νευριάστε ελεύθερα αλλά κινηθείτε δημιουργικά.  Για πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε.

υλικά:(βγαίνουν 30-40 κομμάτια)

400γρ. βούτυρο φρέσκο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
½  πακέτο φαρίνα 

προαιρετικά: σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση:


Λυώνουμε καλά το βούτυρο, είτε ζεσταίνοντάς το σε μέσα ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.



Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.



Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη φαρίνα λίγη λίγη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα στην αρχή και με το χέρι προς το τέλος, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τόση φαρίνα, όση χρειάζεται για να γίνει εύπλαστη η ζύμη μας και να μην κολλάει στα χέρια μας.

Στρώνουμε σε λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πλάθουμε τα cookies μας σε στρογγυλό σχήμα κατά προτίμηση και αν έχουμε και θέλουμε μπήγουμε στην επιφάνεια τους σταγόνες σοκολάτας. Αφήστε κενά μεταξύ τους όπως φαίνεται και στη φωτογραφία παρακάτω, γιατί φουσκώνουν αρκετά. 


Ψήνουμε στον αέρα, στους 180oC για 15'-17' λεπτά.


Και αυτό ήταν όλο!



Ιδέες-Προτάσεις: Αν δεν έχουμε φρέσκο βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαργαρίνη. Απλά το φρέσκο απογειώνει τη γεύση τους. 
Αντί για σταγόνες σοκολάτας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και  θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς πχ. φουντούκι, αμύγδαλο, καρύδι ή ακόμα μπορούμε να τα απολαύσουμε και σκέτα. Η επιλογή δική σας!



Καλές Γιορτές,

Angie


2 σχόλια:

  1. Υπέροχα φενονται θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να προσθεσω κακάο η κουβερτούρα να κάνω και μερικά σοκολάτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται πως μπορείς! Απλά επειδή θα αλλάξει λιγάκι η ρευστότητα του μείγματος ίσως χρειαστεί να αφαιρέσεις ή να προσθέσεις μια ιδέα(μικρή ποσότητα) φαρίνας. Σε κάθε περίπτωση, το μείγμα μας είναι έτοιμο όταν πλάθεται εύκολα και δεν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...