15 Ιουλ 2014

Ντάκος ο Κρητικός (κουκουβάγια)



Κανείς δε μπορεί να του αντισταθεί! Δε συμφωνείτε και εσείς με αυτό; Δροσερός και άκρως καλοκαιρινός, ο ντάκος μπορεί να προσφερθεί όλες τι ώρες  είτε σαν ορεκτικό, είτε σαν σαλάτα είτε ακόμα και σαν κύριο πιάτο, να μας ταξιδέψει νοερά στις ομορφιές της Κρήτης και φυσικά να κλέψει την παράσταση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι πολλές φορές τον συναντάμε ακόμα και στους καταλόγους κάποιον δήθεν γκουρμέ εστιατορίων. Για τον αυθεντικό κρητικό ντάκο χρησιμοποιούμε παξιμάδι κρίθινο και μαλακή μυζήθρα. Για πάμε λοιπόν:



υλικά:

1 κριθαλοκουλούρα
1 ντομάτα
μυζήθρα μαλακή
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη ή θυμάρι


εκτέλεση:

Παίρνουμε την κριθαλοκουλούρα και τη ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Στη συνέχεια, την περιχύνουμε με ελάχιστο χυμό λεμονιού και αλατίζουμε.

Τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη και την τοποθετούμε πάνω στην κριθαλοκουλούρα και αλατοπιπερώνουμε.

Κατόπιν, τρίβουμε και τη μυζήθρα με τα δάκτυλά μας και την τοποθέτουμε πάνω από την ντομάτα.

Τέλος, περιχύνουμε τον ντάκο μας με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι.



Τόσο απλά και τόσο εύκολα.
Απολαύστε τον!!!




Ιδέες-προτάσεις: Αν δεν έχουμε μυζήθρα δε χάθηκε ο κόσμος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο λευκό τυρί πχ. φέτα ή ανθότυρο.

Μπορούμε επίσης αν θέλουμε, για έξτρα γεύση να προσθέσουμε λίγες ελιές ή λίγη κάπαρη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...