4 Ιουν 2014

Εκμέκ Με Τσουρέκι (εύκολη εκδοχή)




Αγαπημένο γλυκάκι το σημερινό, με το τσουρέκι που φτιάξαμε και μας περίσσεψε( λέμε τώρα). Αυτή τη φορά το έφτιαξα σε στρογγυλή ταρτιέρα 28 εκ. και με την κατάλληλη διακόσμηση κεράκια, ευχές, κλπ. το προσέφερα σαν τούρτα στον μπαμπάκα μου που είχε γενέθλια. Το αποτέλεσμα; Μοναδικό! Αν έχει λοιπόν κάποιος αγαπημένος σας άνθρωπος γενέθλια τι πιο ωραίο δώρο για να του προσφέρετε από μια τούρτα φτιαγμένη με αγάπη από τα χεράκια σας. Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, μπαίνουμε στην κουζίνα μας και φτιάχνουμε σπιτική τούρτα. Θα χρειαστούμε:



υλικά:

1 τσουρέκι
2 φακελάκια κρέμα Γιώτης
1 λίτρο φρέσκο γάλα (πλήρες)
1 φακελάκι garni


για το σιρόπι:

1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
χυμό 1 μικρού λεμονιού


για το γαρνίρισμα:

κερασάκια μαρασκίνο
φυστίκι Αιγίνης τριμμένο
σιρόπι καραμέλας



εκτέλεση: 

  Αν λοιπόν έχουμε φτιάξει τσουρέκι το τοποθετούμε στον πάτο της ταρτιέρας μας, ανάποδα. Αν πάλι όχι, αγοράζουμε ένα τσουρέκι (στογγυλό κατά προτίμηση) και το τοποθετούμε ως άνω. Σε διαφορετική περίπτωση, κόβουμε μερικές φέτες από ένα τσουρέκι τόσες όσες χρειάζονται για να καλυφτεί ολόκληρη η επιφάνεια της ταρτιέρας μας. Για να πετύχουμε το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα, καλό θα είναι να αφήσουμε το τσουρέκι μας για λίγο εκτός της συσκευασίας του για να ξεραθεί λιγάκι.
  Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και το λεμόνι για 5 περίπου λεπτά. Έτσι όπως είναι ζεστό, με ένα μεγάλο κουτάλι ραντίζουμε καλά την επιφάνεια του τσουρεκιού που όπως καλά καταλάβατε χρησιμοποιούμε ως βάση της τούρτας.


  Κατόπιν, φτιάχνουμε την κρέμα Γιώτης, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο φάκελο, και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη σιροπιασμένη βάση μας.

  Στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, χτυπάμε το garni με την ανάλογη ποσότητα του γάλακτος που αναγράφεται πάνω στο φάκελο, εννοείται κρύο γάλα , το οποίο στη συνέχεια το απλώνουμε, πάνω από την κρέμα μας, στην επιφάνεια της τούρτας  . Και πολύ απλά, με τη βοήθεια ενός πηρουνιού δημιουργούμε τα κύματα που βλέπετε στη φωτογραφία.


  Τέλος, γαρνίρουμε την τούρτα μας, με τα κερασάκια, το τριμμένο φυστίκι και το σιρόπι καραμέλας!


Ιδέες-Προτάσεις:  Μην ξεχνάτε, ότι αυτή είναι η εύκολη εκδοχή της τούρτας. Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας τσουρέκι, την κρέμα ζαχαροπλαστικής, κ το σιρόπι καραμέλας ανατρέχοντας φυσικά σε προηγούμενες συνταγές που έχουμε φτιάξει.
Όσο αφορά τη διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μα ό,τι σας αρέσει.
Το εκμέκ, χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη γεύση της μαστίχας. Αν λοιπόν σας αρέσει η μαστίχα δεν έχετε παρά να προσθέσετε 1/2 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα είτε στο τσουρέκι( αν το φτιάξετε εσείς) είτε στην κρέμα που θα φτιάξετε.



Αυτά από εμένα,

Ραντεβού σε λίγες ημέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...