υλικά:
1,2 kg αλεύρι
2 κουτάκια μπύρα(330 ml X 2)
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κ.σ. μέλι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
προαιρετικά:
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ και μεγάλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε στη μέση μια λακκουβίτσα. Αν η μπύρα μας δεν είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζεσταίνουμε ελαφρώς και τη ρίχνουμε μέσα στη λακκουβίτσα που δημιουργήσαμε νωρίτερα στο μπωλ με το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μαγιά,το ελαιόλαδο και το μέλι το οποίο το έχουμε έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νεράκι.
Αφήνουμε τώρα το κουτάλι στην άκρη, και πιάνουμε τη ζύμη μας και τη ζυμώνουμε με τα χέρια.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο ίσα μέρη και ανοίγουμε δύο μακρόστενες φρατζόλες.
Κατόπιν, στρώνουμε σε μία λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί, και τις τοποθετούμε πάνω σε αυτό.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180° C για περίπου 45' της ώρας. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, και αφήνουμε το ψωμί μας να κρυώσει πάνω σε μία σχαρίτσα. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
Ιδέες-Προτάσεις:
Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε κι άλλο τη γεύση του ψωμιού προσθέτουμε μια σταγόνα μαστιχέλαιο ή λίγο γλυκάνισο. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες ή καρύδια.
Όπως και να έχει το ψωμάκι αυτό γίνεται εκπληκτικό!
Εις το επανιδείν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου