1 Μαρ 2013

Παραδοσιακό Ρυζόγαλο!

Καλό μας μήνα φίλοι μου. Και μιας που μπήκε το Τριώδιο, ευκαιρία να θυμηθούμε και γιατί όχι και να φτιάξουμε κάποια γλυκά που συνηθίζονται να παρασκευάζονται στα σπίτια μας αυτές τις ημέρες. Η Γαλατόπιτα, το Ξυπόλητο, και ο Χαλβάς είναι μερικά από αυτά  που όπως καλά γνωρίζετε έχουμε ήδη παρουσιάσει σε προηγούμενες αναρτήσεις. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε παραδοσιακό ρυζόγαλο, ένα αρκετό εύκολο, υγιεινό και θρεπτικό εναλλακτικό γλυκό. Για 8-10 μπωλάκια θα χρειαστούμε:

Υλικά:

1 λίτρο γάλα (φρέσκο κατά προτίμηση)
1 νεροπότηρο ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 νεροπότηρο ρύζι (γλασσέ κατά προτίμηση)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια σε σκόνη
φλούδα μισού λεμονιού
2 κ.σ. κορν φλάουρ

τρίμμα κανέλλας για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:

Πρώτα απ'όλα, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το ρύζι.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε περίπου 3 ποτήρια νερό, προσθέτουμε το ρύζι και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης για να μην μας κολλήσει.

Μετά από μερικές βράσεις, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη φλούδα του λεμονιού, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμα.

Δοκιμάζουμε το ρύζι, και αφού διαπιστώσουμε ότι είναι σχεδόν έτοιμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και ρίχνουμε τη ζάχαρη με το γάλα από το οποίο όμως έχουμε κρατήσει στην άκρη ένα κρασοπότηρο.

Όταν ο χυλός μας είναι πια έτοιμος κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μείγμα μας για μερικά λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε σε μπωλάκια.

Τέλος, πασπαλίζουμε με τρίμμα κανέλλας.





Ιδέες-Προτάσεις: To ρυζόγαλο σερβίρεται είτε ζεστό είτε κρύο. Αν δεν καταναλωθεί την ίδια μέρα σκεπάζουμε τα μπωλάκια μας με διάφανη μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο.



Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...