13 Φεβ 2013

Στρούντελ

Επειδή η υπόσχεση είναι υπόσχεση, σήμερα θα φτιάξουμε ένα πολύ εύκολο γερμανικό γλυκό που θα μπορούσε να  χαρακτηριστεί  και ως μία διαφορετική εκδοχή της δικιάς μας σκεπαστής μηλόπιτας. Και μιας και  η αυριανή ημέρα το επιβάλλει, ένα πολύ εύκολο στρούντελ με σφολιάτα, γεμισμένο με εκείνη την υπέροχη μαρμελάδα μήλο που φτιάξαμε και πάλι με τα χεράκια μας πριν από μερικές ημέρες αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα για να το σερβίρουμε στους αγαπημένους μας.  Θα χρειαστούμε:


υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
καρυδόψιχα
σταφίδες(προαιρετικά)
1 αυγό κ λίγο γάλα(για επάλειψη)

ζάχαρη άχνη και κανέλλα (για το πασπάλισμα)


Εκτέλεση:

Σε μια λεία και καθαρή επιφάνεια τοποθετούμε το φύλλο της σφολιάτας και με ένα μαχαίρι το χωρίζουμε στα δύο(κατά μήκος). 
Στρώνουμε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα την οποία έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς και τοποθετούμε πάνω σε αυτή το ένα κομμάτι της σφολιάτας. 
Κατόπιν,με ένα μεγάλο κουτάλι, ρίχνουμε προσεχτικά τη μαρμελάδα μέσα στην οποία -αν θέλουμε βέβαια- έχουμε ενσωματώσει λίγη καρυδόψιχα και σταφίδες.

Προσοχή, αφήνουμε περίπου 1εκ. κενό περιμετρικά του φύλλου έτσι ώστε να κουμπώσει το άλλο και να μην μας χυθεί η μαρμελάδα απ' έξω. 
Παίρνουμε τώρα το δεύτερο φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση πάντα κατά μήκος. Με ένα μαχαιράκι κόβουμε λοξές διαγώνιες γραμμές όπως βλέπετε στη εικόνα.

Στη συνέχεια,ανοίγουμε προσεχτικά τη σφολιάτα μας και ακουμπάμε το φύλλο μας απαλά πάνω στο άλλο. Με αυτό το τέχνασμα το γλυκό μας ''αναπνέει''καλύτερα. 
Με τα δοντάκια ενός πηρουνιού κάνουμε σχέδια περιμετρικά του φύλλου και έτσι ενώνεται ομοιόμορφα και σφιχτά το ένα με το άλλο.

Τέλος,με ένα πινέλο, αλείφουμε την επιφάνεια με το μείγμα αυγό+γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 με 40 λεπτά, ανάλογα πάντα με το φούρνο.



Ιδέες-Προτάσεις: Σερβίρετέ το καλύτερα ζεστό, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλλα


Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!!






2 σχόλια:

  1. Κι έλεγα τί να κάνω με τη μαρμελάδα μήλου που έχω φτιάξει εδώ και τόσο καιρό! Ωραία συνταγή και φαίνεται και εύκολη!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...