20 Ιουλ 2011

Σπιτικό Μιλφέιγ

Ζήτω η ζέστη, ζήτω η πεσμένη διάθεση, ζήτω οι διακοπές που αργούν ακόμα, ζήτω τα δύο κιλά που έχω πάρει από τις γιορτές των Χριστουγέννων και δε λέω να τα χάσω(όχι ότι προσπαθώ και πολύ), ζήτω οι δουλειές που πολλαπλασιάζονται και δε με αφήνουν να κάνω συχνά κάτι που αγαπώ . Ζήτω, ζήτω,ζήτωωωω! Με όλα αυτά παρέα πάμε να φτιάξουμε ένα σπιτικό μιλφέιγ για να ξεχαστούμε και πάνω απ'όλα να δροσιστούμε.


υλικά:
 
2½ πακέτα  κράκερς Παπαδοπούλου(πράσινη συσκευασία)
700 ml γάλα φρέσκο( αν χρησιμοποιήσετε εβαπορέ μειώνετε την ποσότητα και το αραιώνετε με νερό)
2 φακέλους άνθος αραβοσίτου(στιγμής)
1 κουτί φυτική σαντιγύ
1 κούπα ζάχαρη άχνη

λίγο γάλα  και μία βανίλια σε σκόνη για το βούτημα των κράκερς
άχνη ζάχαρη και κανέλλα για το πασπάλισμα



εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ την άχνη μαζί με τη φυτική σαντιγύ για 5 λεπτά περίπου και τα βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη.
Σε ένα δεύτερο μπωλ χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής με το γάλα μέχρι να πήξει και το τοποθετούμε και αυτό στην κατάψυξη.
Κατόπιν, καλύπτουμε τον πάτο ενός ορθογώνιου πυρέξ με όση ποσότητα κράκερς χρειάζεται αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει για μερικά δευτερόλεπτα ένα ένα σε λίγο χλιαρό γάλα στο οποίο έχουμε ανακατέψει μία βανίλια σε σκόνη ,για να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, βγάζουμε και τα δύο μπωλ που έχουμε βάλει νωρίτερα στην κατάψυξη και ενσωματώνουμε το ένα μείγμα στο άλλο ανακατεύοντας περίπου για ένα λεπτό. Η κρέμα μας τώρα είναι έτοιμη.
Απλώνουμε τώρα τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα κράκερς, βάζουμε άλλη μια στρώση από κράκερς(δεν ξεχνάμε να τα βουτήξουμε στο γάλα)και απλώνουμε και  την υπόλοιπη κρέμα.
Με τα χέρια μας σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια μερικά κράκερς και τα ρίχνουμε πάνω από την κρέμα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του πυρέξ.
Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη, καλύπτουμε το πυρέξ μας με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για αρκετές ώρες στο  ψυγείο.


Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια,αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγη κανέλλα και φυσικά το τσακίζουμε!!!!




Ιδέες-Προτάσεις: Αντί για κράκερς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα ή σφολιατίνια. Επίσης στη μία δόση της κρέμας μπορούμε να προσθέσουμε λίγη λυωμένη κουβερτούρα ή ακόμα και και να προσθέσουμε λίγες ψιλοκομμένες φράουλες.











3 σχόλια:

  1. Μπορεί να γίνει και με φυτική κρέμα γάλακος και φυτικό γάλα αντί για ζωικό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα...καθόλου κακή η ιδέα σας...αν κ δεν το έχω δοκιμάσει, θεωρητικά πιστεύω πως ναι, μπορούμε...αυτό που θα διαφέρει σίγουρα είναι η γεύση αν χρησιμοποιήσουμε πχ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μολις το εφτιαξα.περιμενω αποτελεσματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...