31 Μαρ 2014

Κουλουράκια Με Ρετσίνα (νηστίσιμα)


Η  Άνοιξη φίλοι μου μπήκε για τα καλά και ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετίσουμε γλυκά το Μάρτη και να καλοσωρίσουμε τον Απρίλη, είναι μια ακόμα γλυκειά δημιουργία. Και μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά της Σαρακοστής, σήμερα λέω να φτιάξουμε και πάλι κουλουράκια, αλλά αυτή τη φορά με ρετσίνα. Τι λέτε, βάζουμε την ποδίτσα μας για να ξεκινήσουμε; Θα χρειαστούμε:




υλικά:

1 νεροπότηρο λάδι
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο ρετσίνα
1 βανίλια
1 πακέτο φαρίνα
1 φακελάκι μπέικιν
σουσάμι


εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπωλ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.


Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας  τη ρετσίνα και τη βανίλια.

Κατόπιν,ρίχνουμε σιγά σιγά τη φαρίνα στην οποία έχουμε ενσωματώσει το μπέικιν.


Σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το σουσάμι.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχήματα και τα βουτάμε στο ταψάκι με το  σουσάμι.

Τέλος, στρώνoυμε λαδόκολλα σε δύο μεγάλες λαμαρίνες, τοποθετούμε μέσα τα κουλουράκια μας και ψήνουμε  στον αέρα στους 180°C για 20'-30' περίπου λεπτά.





Ιδέες-Προτάσεις:  Αντί για ρετσίνα. μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε λευκό κρασί.



Καλό μήνα να έχουμε !!!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ νόστιμα! Τα έκανα και ήταν ΤΕΛΕΙΑ!!!
    Αυτό είναι το blog μου
    http://goo.gl/Z4K4y6

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...