26 Ιαν 2014

Κορμός ( χωρίς αυγά)



Το ότι μου αρέσει ο κορμός είναι δεδομένο. Το ότι είναι ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό, επίσης. Σε προηγούμενες αναρτήσεις, φτιάξαμε κορμό ψυγείου (με αυγά)κορμό με ινδοκάρυδο και νιφάδες σοκολάτας (με αυγά) Ε, αυτή τη φορά, θα φτιάξουμε ένα κορμό, ναι μεν με λιγότερα υλικά και χωρίς αυγά, πολύ πολύ πλούσιο σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση. Τι λέτε, πάμε να τον φτιάξουμε; Θα χρειαστούμε:


υλικά:

2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 βιτάμ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3 κουταλιές της σούπας λικέρ malibu
5 κουταλιές της σούπας κακάο ή 100 γρ. λυωμένη κουβερτούρα

για το γαρνίρισμα:
σάλτσα καραμέλας & τρούφα

χαρτί ψησίματος για το τύλιγμα


Εκτέλεση:


Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπωλ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, έξι κατά προτίμηση. Τα ραντίζουμε με το λικέρ malibu( ή κονιάκ ή κάποιο άλλο λικέρ) και με το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύουμε ελαφρώς με μία σπάτουλα ή ένα μεγάλο κουτάλι.


Συνεχίζουμε, ρίχνοντας και το κακάο ή τη λυωμένη κουβερτούρα. Τέλος, προσθέτουμε και το λυωμένο βούτυρο και  ανακατεύουμε και πάλι για να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα μας. 



Κόβουμε ένα μέρος  χαρτιού ψησίματος, ίσο με ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο και ρίχνουμε σιγά σιγά το στέρεο πλέον μείγμα δημιουργώντας ένα μακρόστενο κορμό. Προαιρετικά, γαρνίρουμε την επιφάνεια του κορμού με τη σάλτσα καραμέλας και με την τρούφα.


Τυλίγουμε με το χαρτί ψησίματος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες η στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες.


Τι, μη μου πείτε ότι ακόμα το σκέφτεστε; Φτιάξτε τον  και θα με θυμηθείτε!







Ιδέες-προτάσεις: Όσο αφορά τα μπισκότα, μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε ό,τι σας αρέσει ( αρκεί βέβαια να είναι σκέτα). Για το γαρνίρισμα, απλά βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει! Τέλος, δέστε τις άκρες με κορδελίτσα και προσφέρετε τον ως χειροποίητο δωράκι στους αγαπημένους σας.



Να έχουμε μια πολύ γλυκιά Χρονιά! 

Εις το Επανιδείν!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...