11 Δεκ 2013

Γιαουρτόπιτα


Έχετε γιαουρτάκι στο ψυγείο που λήγει και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Ε και λοιπόν; Γι'αυτό είμαι εγώ εδώ, για να σας προτείνω αυτό το υπέροχο γλύκισμα, που είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει πολύ και που είναι και πολύ εύκολο στην παρασκευή του . Ένα ιδιαίτερο κέικ, αφράτο, μυρωδάτο και σιροπιαστό και που τρώγεται ευχάριστα όλες τις ώρες.  Αν πάλι προσέχετε τη σιλουέτα σας, μπορείτε να παραλείψετε να το σιροπιάσετε. Γιατί, περί ορέξεως...γιαουρτόπιτα! Για πάμε να το φτιάξουμε. Θα χρειαστούμε:



υλικά:

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 κεσεδάκια γιαούρτι
4 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
1 σφηνάκι λικέρ μπανάνα
1/2 κιλό αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. κοφτό σόδα


για το σιρόπι:

2 φλυτζάνια νερό
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
φλούδες πορτοκαλιού


προαιρετικά:

γαρνίρουμε τη γιαουρτόπιτα με λίγο αμύγδαλο φιλέ


Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.


Κατόπιν, προσθέτουμε  ένα ένα τα αυγά χτυπώντας τα συνεχώς  προσέχοντας να  μη μας  ξεφουσκώσουν. 

Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το ξύσμα  πορτοκαλιού, και τη βανίλια.

Τη σόδα, τη διαλύουμε στο λικέρ

Τέλος, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, στο οποίο έχουμε προσθέσει και το μπέικιν, ανακατεύοντας συνεχώς στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα. 

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180 °C.


Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά που σας προανέφερα, για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσει και περιχύνουμε το γλυκό μας με αυτό. Τέλος, γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ και το μοιράζουμε σε κομμάτια.


Και μην ξεχνάτε, κρύο σιρόπι σε ζεστό γλυκό, ή το αντίθετο!



Ιδέες-Προτάσεις:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, με ξύσμα λεμονιού ή μανταρινιού, ή ακόμα και με συνδυασμό των παραπάνω για περισσότερο άρωμα. Αν δεν έχουμε λικέρ μπανάνα, χρησιμοποιούμε όποιο άλλο λικέρ έχουμε,γλυκό κατά προτίμηση, ή κονιάκ. 



Καλές γιορτές να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...