17 Ιουν 2012

Τούρτα σοκολάτα με φράουλες (βάση παντεσπάνι)

Και μετά τα σημερινά αποτελέσματα, νομίζω ότι  έφτασε η κατάλληλη ώρα για να σας σερβίρω την τούρτα που σας είχα υποσχεθεί. Αυτή τη φορά σε αντίθεση με το μπισκότο που είχαμε χρησιμοποιήσει ως βάση την προηγούμενη φορά στην τούρτα μπισκότου  αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε το παντεσπάνι που φτιάξαμε λίγες ημέρες νωρίτερα. Για πάμε λοιπόν!
υλικά:

για τη γέμιση:
φρέσκες φράουλες
φρέσκο γάλα
λικέρ(φράουλα κατά προτίμηση)
κακάο σε σκόνη


για το γαρνίρισμα:
σοκολάτα κουβερτούρα
πουράκια σοκολάτας 
1 φυτική κρέμα (ερμόλ) 

για το παντεσπάνι και την κρέμα:
 ανατρέξτε στις αντίστοιχες συνταγές που σας παραθέτω από κάτω


εκτέλεση:

Πρώτα απ'όλα, φτιάχνουμε το παντεσπάνι όπως εδώ, και αφού σβήσουμε το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε με προσοχή με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 3 ίσα μέρη.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα κατά προτίμηση με έναν από τους 3 τρόπους που μπορούμε να διαλέξουμε από εδώ.

Έτσι, έχουμε τώρα στη διάθεσή μας τα βασικά υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας και πάμε λοιπόν τώρα να δημιουργήσουμε.

Σε μια στρογγυλή πιατέλα, τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι (το μαλακό μέρος από πάνω). και με ένα μεγάλο κουτάλι ραντίζουμε την επιφάνεια του με το λικέρ φράουλα.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας στρώνουμε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα. Για ποιο ελαφριά γεύση, θα σας πρότεινα τη μία στρώση να την διατηρήσετε ως κρέμα και  την υπόλοιπη   να την μετατρέψετε σε σοκολάτα  προσθέτοντας πολύ απλά περίπου 5 κουταλιές σκόνης κακάο και ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα κουτάλι.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι ακολουθώντας πιστά την παραπάνω διαδικασία και τελειώνουμε με το τρίτο. Προσοχή, το τρίτο παντεσπάνι δεν το ραντίζουμε.

Χτυπάμε στην πολύ δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη φυτική σαντιγύ (ή την κρέμα γάλακτος) και με ένα κορνέ γεμίζουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας.

Την τοποθέτουμε σε μια τουρτιέρα με καπάκι ή αν δεν έχουμε απλά σε ένα χάρτινο κουτί από αυτά που φυλάμε συνήθως στα ντουλάπια μας και τη βάζουμε στο ψυγείο για να ''δέσει''.


Στολίζουμε, με τριμμένη σοκολάτα, φρέσκες φράουλες και πουράκια σοκολάτας.


ιδέα-πρόταση: Αν μας αρέσουν πολύ οι φράουλες, για πιο πλούσια γεύση αν θέλουμε ψιλοκόβουμε μερικές φράουλες και τις ενσωματώνουμε στην γέμιση της κρέμας.




Για το κουνιαδάκι μου, που πριν από λίγες ημέρες είχε γενέθλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...