Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δε γίνεται. Γι'αυτό λοιπόν και εγώ μπαίνω στην κουζίνα μου με το καινούριο μίξερ ανά χείρας και την καλή μου τη διάθεση για ακόμα μια γλυκιά δημιουργία. Με πέντε μόνο υλικά και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ πάμε να φτιάξουμε σπιτικό παγωτό βανίλια. Τα υλικά που ακολουθούν είναι για 2 λίτρα παγωτό:
1 κουτί γάλα εβαπορέ (κανονικό μέγεθος-376ml )
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (βγαίνει σε ένα μέγεθος )
1 κουτί φυτική σαντιγί (βγαίνει σε ένα μέγεθος )
1 βανίλια σε σκόνη
το φτιάχνουμε ως εξής:
Βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου το γάλα εβαπορέ,το ζαχαρούχο γάλα και τη φυτική σαντιγί.
Μετά από μία ώρα βγάζουμε τα υλικά από την κατάψυξη και χτυπάμε πρώτα τη φυτική σαντιγί για πέντε με έξι λεπτά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Κατόπιν,προσθέτουμε σιγά σιγά τα γάλατα και τη βανίλια σε σκόνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.
Τέλος, βάζουμε το μείγμα μας στο ειδικό μεταλλικό μπωλ ή σε ένα τάπερ και το τοποθετούμε στη κατάψυξη για 6-7 ώρες. Ενδιάμεσα, το βγάζουμε 1-2 φορές από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να γίνει πιο ελαφρύ.
ιδέα:
Αν θέλουμε τοποθετούμε τη μισή ποσότητα σε ένα μπωλ και στην άλλη μισή προσθέτουμε λυωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας πολύ καλά και το τοποθετούμε σε ένα δεύτερο μπωλ. Έτσι τώρα έχουμε ένα λίτρο παγωτό βανίλια & ένα λίτρο παγωτό σοκολάτα.
Εύκολο και οικονομικό!
Καλό Καλοκαίρι!!!
Συγχαρητήρια για τη συνταγή είναι πολύ ωραίο το παγωτό το έφτιαξα χτες! Θα δοκιμάσω κι άλλες συνταγές σου γιατί μόλις ανακάλυψα το μπλογκ σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Anti :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν αναφερεις τα μεγεθη στα υλικα.. μικρα.. μεγαλα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε, ευχαριστώ για την επισήμανση των μεγεθών στα υλικά. Τα προσθέτω τάχιστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήμολις δοκιμασα το παγωτο που εφτιαξα!
ΑπάντησηΔιαγραφήενταξει, ειναι πολυ καλο για σπιτικο!
εγω χωρισα λιγη δοση και εβαλα μεσα μιση λιωμενη σοκολατα γαλακτος αντι για κουβερτουρα. μια χαρα εγινε. ηταν η πρωτη μου φορα που εκανα παγωτο.
μπραβο μπραβο!
;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εχω δοκιμασει ακομη την συνταγη σου, αλλα φαινεται καταπληκτικη! στα υλικα εχεις ενα μικρουλι λαθακι, αντι για φυτικη σαντιγυ εσυ γραφεις φυτικη συνταγη! ελπιζω να συνεχισεις με κι αλλες υπεροχες συνταγες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ δαίμων του τυπογραφείου βλέπεις...ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο εφτιαξα χτες,ειναι τελειο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια! φαίνεται πολύ νόστιμο. ερώτηση: σερβίρεται εύκολα, δηλαδή είναι μαλακό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν είσαι ανυπόμονη-ος όπως εγώ κ περιμένεις μερικά λεπτά, σερβίρεται ωραιότατα!
ΑπάντησηΔιαγραφή