29 Δεκ 2010
28 Δεκ 2010
Ραβανί με κρέμα και καρύδα
Ένα πολύ δροσιστικό και ελαφρύ γλυκό για τους λάτρεις της καρύδας και όχι μόνο, το οποίο θα έλεγα ότι φέρνει περισσότερο σε σιροπιαστό κέικ παρά σε ραβανί. Το έφτιαξα στη γιορτή του καλού μου (είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε την προηγούμενη μέρα από αυτή που θα το σερβίρουμε) και οι κριτικές που πήρε ήταν άριστες. Θα χρειαστούμε:
18 Δεκ 2010
Κουραμπιέδες
Ο κουραμπιές είναι ένα πατροπαράδοτο γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Πολλές φορές όμως συνηθίζουμε να τους φτιάχνουμε σε αρραβώνες και σε γάμους. Το όνομά του προέρχεται από την τούρκικη λέξη "Kurabiye" γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Κύριο χαρακτηριστικό του κουραμπιέ και το υλικό που κάνει τη διαφορά είναι το φρέσκο βούτυρο. Για 40-50 κομμάτια θα χρειαστούμε:
13 Δεκ 2010
Μελομακάρονα
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ξεφυλλίζω το βιβλίο των συνταγών μου ρίχνοντας μια ματιά στις συνταγές που διαθέτω για μελομακάρονα. Προσπαθώ λοιπόν να βρω μια συνταγή λίγο πρωτότυπη, διαφορετική ίσως από τις άλλες. Μόλις όμως το μάτι μου πέσει σε αυτή την παραδοσιακή και άκρως πετυχημένη συνταγή που υπάρχει στην οικογένεια εδώ και αρκετά χρόνια, τελικά υποκύπτω και καταλήγω πάντα σε αυτήν. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μία δόση (40-50 κομμάτια) είναι:
22 Νοε 2010
12 Νοε 2010
7 Νοε 2010
Πορτοκαλόπιτα (με φύλλο)
Έφαγα για πρώτη φορά την πορτοκαλόπιτα από τα χεράκια της θείας Καίτης ένα καλοκαιρινό απόγευμα και σας διαβεβαιώ ότι ξετρέλανε ακόμα και τους πιο δύσπιστους, όπως συνηθίζω να τους λέω εγώ, και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους λάτρεις της σοκολάτας. Πρόκειται για ένα γλυκό αρκετά εύκολο το οποίο θα έλεγα ότι πλησιάζει λίγο το γαλακτομπούρεκο με τη διαφορά βέβαια ότι αφήνει στον ουρανίσκο μας τη γλυκιά γεύση του πορτοκαλιού...
25 Οκτ 2010
Mηλοπιτάκια
Όταν έκανα την πρακτική μου άσκηση υπήρχε μια πολύ γλυκιά κυρία ονόματι Χαιρέτη η οποία συνήθιζε κάθε τόσο να μας στέλνει με τον άνδρα της και κάποια γλυκονοστιμιά. Μια από αυτές είναι και τα μηλοπιτάκια που θα φτιάξουμε σήμερα τα οποία θα τα πάω στην πεθερούλα μου και ελπίζω να τις αρέσουν. Για 20-25 κομμάτια θα χρειαστούμε:
3 Οκτ 2010
Tυρόπιτα κανταΐφι
Σήμερα λέω να κάνουμε μια ζαβολιά και συγκεκριμένα μια αλμυροζαβολιά, όπως συνηθίζω να τη λέω. Πρόκειται για ένα πάντρεμα γλυκού και αλμυρού που αποτελεί ένα άριστο ορεκτικό-συνοδευτικό για το τραπέζι μας το οποίο πιστέψτε με θα ξετρελαίνει τόσο τα μικρά παιδιά όσο και τους μεγάλους. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα αλμυρό κανταΐφι ...
23 Σεπ 2010
20 Σεπ 2010
16 Σεπ 2010
Καρυδόπιτα με κρέμα (ή χωρίς)
15 Σεπ 2010
2 Σεπ 2010
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)