8 Φεβ 2011

Kέικ πορτοκάλι-λεμόνι


Πορτοκάλι, λεμόνι και γιαούρτι είναι τα συστατικά που θα κάνουν τη διαφορά σ' αυτή τη συνταγή του κέικ που θα φτιάξουμε σήμερα. Τρώγεται ευχάριστα για πρωινό, απογευματινό αλλά και όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας αλλά και της νύχτας ( βλέπε νυχτερινή επιδρομή στην κουζίνα...), ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε:

υλικά:

250 γρ. βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
2  1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
1-2 βανίλιες
ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού
1 πακέτο φαρίνα

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)



Το φτιάχνουμε ως εξής:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο (λυωμένο) και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Κατόπιν, προσθέτουμε  ένα ένα τα αυγά χτυπώντας τα συνεχώς  προσέχοντας να  μη μας  ξεφουσκώσουν. Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και τις βανίλιες
Τέλος, προσθέτουμε λίγη λίγη τη φαρίνα ανακατεύοντας συνεχώς στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα. 
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180 °C.


Αφού ψηθεί και κρυώσει αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.



Χμμ... πιστέψτε με, έχει μοσχοβολήσει ολόκληρο το σπίτι!!!

2 σχόλια:

  1. Το καλύτερο κεικ που εχω φτιάξει.Σε ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Μείνε συντονισμένη-ος έρχονται και άλλες πολλές δημιουργίες. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...