29 Μαΐ 2011

Γλυκό ψυγείου με ζελέ

Κυριακή σήμερα και η επίσκεψη στο πατρικό του καλού μου έχει καθιερωθεί πλέον και μαζί με αυτήν και τα απίστευτα καλούδια που μας περιμένουν κάθε φορά δια χειρός της μαμάς του. Σας παρουσιάζω, λοιπόν, ένα άκρως καλοκαιρινό, ελαφρύ και δροσερό μαμαδίστικο γλυκάκι από αυτά που λατρεύουμε όλοι μας.

18 Μαΐ 2011

Κρουασάν βουτύρου ή γεμιστά

Θυμάστε μια παλιά διαφήμιση που έλεγε ότι ο χρόνος είναι χρήμα στην κουζίνα;  Επειδή λοιπόν η παρασκευή ζύμης σφολιάτας αποτελεί μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία γι'αυτό το λόγο και μόνον εμείς σήμερα θα φτιάξουμε κρουασάν με την καταπληκτική φρέσκια ζύμη σφολιάτας που βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και που προσωπικά φροντίζω πάντα να υπάρχει μέσα στο ψυγείο μου. Πάμε να τα φτιάξουμε:

5 Μαΐ 2011

Σφολιατίνια με τυρί

Μη μου πείτε ότι δεν έχετε φάει γιατί δεν πρόκειται να το πιστέψω. Τα  σφολιατίνια θα έλεγα ότι είναι σαν εκείνη τη διαφήμιση με τα πατατάκια που κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα. Με ελάχιστα υλικά και χρόνο θα φτιάξουμε αυτό το  πολύ νόστιμο και γρήγορο σνακ που σίγουρα θα αρέσει σε όλους. Θα χρειαστούμε:

3 Μαΐ 2011

Παλμιέ (γαλλικές καρδιές)

Μετά από μια ανυπόφορη μέρα στο γραφείο ήρθε επιτέλους η ώρα να μπω στο μαγικό κόσμο της κουζίνας μου. Με σοκολάτα ή χωρίς τα παλμιέ ή αλλιώς γαλλικές καρδιές αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για το πρωινό ή το απογευματινό μας ρόφημα. Χρειάζονται μόλις 10 λεπτά προετοιμασία και 15 λεπτά ψήσιμο και σίγουρα κάτι λιγότερο από το άθροισμα των δύο για να καταναλωθούν και να εξαφανιστούν από μπροστά μας! Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε. Θα χρειαστούμε:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...