27 Φεβ 2011

Τυρόπιτα Ανοιχτή ( χωρίς φύλλο )

Εύκολα και γρήγορα μια πολύ νόστιμη εκδοχή τυρόπιτας, αυτή τη φορά χωρίς φύλλο! Μπορούμε να τη φτιάξουμε για να τη σερβίρουμε στο κυριακάτικο τραπέζι ως συνοδευτικό, να πάρουμε 1-2 κομμάτια για σνακ στη δουλειά ακόμα για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Όπως και να χει, είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει πολύ και ακόμα περισσότερο θα σας αρέσει η πανεύκολη παρασκευή της. Για να την φτιάξουμε λοιπόν θα χρειαστούμε:

20 Φεβ 2011

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος (1,2,3,4)

1,2,3,4 και... πέτυχε ο χαλβάς. Σύμφωνα με αυτά που μας λένε οι σοφές γιαγιάδες μας το μυστικό της επιτυχίας για έναν παραδοσιακό χαλβά με σιμιγδάλι δεν είναι τίποτα άλλο από τον παραπάνω κανόνα. Μιας και πλησιάζει λοιπόν η Σαρακοστή πάμε να τον φτιάξουμε. Θα χρειαστούμε:

13 Φεβ 2011

Πάστα Φλώρα

Τρώγεται ευχάριστα για πρωινό αλλά συνοδεύει επίσης άριστα και τον απογευματινό καφέ. Η γεύση της ποικίλει καθώς  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετική μαρμελάδα κάθε φορά ακόμα και δύο γεύσεις. Όπως και να το κάνουμε, η πάστα φλώρα είναι ένα αρκετά εύκολο γλυκό που αρέσει  και ιδιαίτερα μάλιστα στα μικρά παιδιά. Θα χρειαστούμε:

8 Φεβ 2011

Kέικ πορτοκάλι-λεμόνι


Πορτοκάλι, λεμόνι και γιαούρτι είναι τα συστατικά που θα κάνουν τη διαφορά σ' αυτή τη συνταγή του κέικ που θα φτιάξουμε σήμερα. Τρώγεται ευχάριστα για πρωινό, απογευματινό αλλά και όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας αλλά και της νύχτας ( βλέπε νυχτερινή επιδρομή στην κουζίνα...), ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...