29 Δεκ 2010

Βασιλόπιτα Πολίτικη (τσουρέκι)

Και επειδή πλησιάζει η Πρωτοχρονιά και Πρωτοχρονιά χωρίς Βασιλόπιτα και φλουρί δε γίνεται, πάμε λοιπόν να τη φτιάξουμε. Πρόκειται βέβαια, για μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία γι' αυτό το λόγο καλό θα είναι να τη φτιάξουμε από την προηγούμενη ημέρα. Πιστέψτε με όμως, αξίζει τον κόπο. Θα χρειαστούμε:

28 Δεκ 2010

Ραβανί με κρέμα και καρύδα

Ένα πολύ δροσιστικό και ελαφρύ γλυκό για τους λάτρεις της καρύδας και όχι μόνο, το οποίο θα έλεγα ότι φέρνει περισσότερο σε σιροπιαστό κέικ παρά σε ραβανί. Το έφτιαξα στη γιορτή του καλού μου (είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε την προηγούμενη μέρα από αυτή που θα το σερβίρουμε) και οι κριτικές που πήρε ήταν άριστες. Θα χρειαστούμε:

18 Δεκ 2010

Κουραμπιέδες

Ο κουραμπιές είναι ένα πατροπαράδοτο γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που  συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Πολλές φορές  όμως συνηθίζουμε να τους φτιάχνουμε σε αρραβώνες και σε γάμους. Το όνομά του προέρχεται από την τούρκικη λέξη "Kurabiye" γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Κύριο χαρακτηριστικό του κουραμπιέ και το υλικό που κάνει τη διαφορά είναι το φρέσκο βούτυρο. Για 40-50 κομμάτια θα χρειαστούμε:

13 Δεκ 2010

Μελομακάρονα

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ξεφυλλίζω το βιβλίο των συνταγών μου ρίχνοντας μια ματιά στις συνταγές που διαθέτω για μελομακάρονα. Προσπαθώ λοιπόν να βρω μια συνταγή λίγο πρωτότυπη, διαφορετική ίσως από τις άλλες. Μόλις όμως το μάτι μου πέσει σε αυτή την παραδοσιακή και άκρως πετυχημένη συνταγή που υπάρχει στην οικογένεια εδώ και αρκετά χρόνια, τελικά υποκύπτω και καταλήγω πάντα σε αυτήν. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μία δόση (40-50 κομμάτια) είναι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...