22 Νοε 2010

Μηλόπιτα με γλάσσο σοκολάτας

Το μυστικό που κάνει τη διαφορά σε αυτή τη μηλόπιτα έγκειται α) στο αναποδογύρισμα που κάνουμε στην πίτα μετά το ψήσιμο και β) στο γλάσσο της σοκολάτας και το αμύγδαλο φιλέ που αναφέρεται στον εναλλακτικό τρόπο σερβιρίσματος. Πάμε λοιπόν να τη φτιάξουμε.

12 Νοε 2010

Πρασσοτυρόπιτα

Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε μετά το γλυκό να τρώμε κάτι αλμυρό ή μετά το αλμυρό κάτι γλυκό. Και επειδή έχουμε καιρό να φτιάξουμε κάτι αλμυρό, πάμε να δούμε πως θα κάνουμε ακόμα μια ''αλμυροζαβολιά''.


7 Νοε 2010

Πορτοκαλόπιτα (με φύλλο)

Έφαγα για πρώτη φορά την πορτοκαλόπιτα από τα χεράκια της θείας Καίτης  ένα καλοκαιρινό απόγευμα και σας διαβεβαιώ ότι ξετρέλανε ακόμα και τους πιο δύσπιστους, όπως συνηθίζω να τους λέω εγώ, και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους λάτρεις της σοκολάτας. Πρόκειται για ένα γλυκό αρκετά εύκολο το οποίο θα έλεγα ότι πλησιάζει λίγο το γαλακτομπούρεκο με τη διαφορά βέβαια ότι αφήνει στον ουρανίσκο μας τη γλυκιά γεύση του πορτοκαλιού...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...